Musorujsag
Élő Eredmények

Így ünnepelte a McLaren a 11 év utáni első kettős győzelmét

Így ünnepelte a McLaren a 11 év utáni első kettős győzelmét

Sky Sports
Nagy ünneplést csapott a McLaren szerdán a 11 év óta első kettős győzelmük után a wokingi gyárában.

„Az ilyen pillanatokat rendesen meg kell ünnepelni” – mondta Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke a monzai kettős győzelmük után. Az aznap esti nagy bulizásra célzott ezzel, ám a csapatának ünneplése nem korlátozódott a vasárnapra és a futam helyszínére. A McLaren szerdán szervezett egy összejövetelt, melyen már nemcsak a versenycsapat, hanem az egész gyár részt vehetett. Ez a koronavírus megjelenése óta elég ritka alkalom az F1-ben.

A csapat a wokingi központ mesterséges tava mellett köszöntötte a győzelmi trófeával érkező Daniel Ricciardót és a második helyezett Lando Norrist, majd egy nagy kört alkotva Seidl karmester vezénylésével jöttek a csatakiáltások is.

Hasonló ünnepléseket bajnoki sikerek után szoktunk látni, ám a McLarennek a mostani siker fel is ért egy bajnoki címmel. 9 éve nem volt részük hasonló örömben, győzelmet legutóbb 2012-ben Interlagosban arattak, szintén Mercedes-motorral. A legutóbbi kettős sikerük óta pedig már 11 év telt el, azt Kanadában jegyezték 2011-ben.

Zak Brown ügyvezető igazgató a Sky Sportsnak elmondta, nagyon sokat jelent nekik ez a kiugró eredmény a nehéz évek után. „Sokat jelent ez számunkra, mindenekelőtt a nálunk dolgozó férfiak és nők számára, akik nagyon keményen dolgoznak. Én öt éve vagyok itt, de közülük sokan már akár harminc-negyven éve. Kemény menet volt, és ez most egy nagy győzelem a csapat számára” – jelentette ki az amerikai, hozzátéve, a partnereik számára is megelégedést jelent a győzelem, mivel „eddig csak ígérgettünk, és most végre be is válthattunk párat ezek közül”.

„Emellett a szurkolók számára is nagyszerű ez, akik kitartottak mellettünk, és akiket éppúgy frusztrált, hogy nem teljesítünk jól, mint minket. Jár az elismerés Andreasnak és az egész csapatnak.”

Brown ugyanakkor már előre is tekint, és jelezte, a céltól még mindig messze vannak. „A földön kell maradnunk. Nagyszerű hétvége volt, de hátravan még az útból, ami oda vezet, hogy minden hétvégén mi legyünk a leggyorsabb csapat. Jó volt, hogy legutóbb mi voltunk, de még hosszú út áll előttünk. Mindenesetre a mostani egy nagy lépés volt ebben.”

Képgaléria az ünneplésről:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: McLaren
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/09/McLaren-0067.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: McLaren

További tartalmak