Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Russellnek türelmesnek és alázatosnak kell lennie

Massa: Russellnek türelmesnek és alázatosnak kell lennie

F1i
A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Felipe Massa saját tapasztalataira alapozva kijelentette, a jövőre már a Mercedesnél versenyző George Russellnek elsősorban türelmesnek és alázatosnak kell lennie új csapatánál.

Három Williamsnél töltött év után 2022-ben George Russell megkapja a várva-várt lehetőséget a Mercedestől: a csillagosok gyári csapatánál versenyezhet majd. Márkatársa az F1 történetének egyik legeredményesebb pilótája, a nála sokkal rutinosabb Lewis Hamilton lesz, akinél jobb mércét keresve sem találhatott volna első – várhatóan – élmezőnyben töltött szezonjára.

A 2006-ban hasonló helyzetbe kerülő Felipe Massa, aki akkor a szintén hétszeres világbajnok Michael Schumacher mellé kerül a Ferrarihoz, a fiatal brit csapatváltása kapcsán kijelentette, saját tapasztalatai alapján úgy érzi, Russellnek két dologra lesz igazán nagy szüksége.

„Az első lehetőségemet egy nagycsapatnál a Ferraritól kaptam” – kezdte. „Tudjuk, mennyire nehéz beülni egy Ferrariba, amikor ott van melletted Michael Schumacher. Próbáltam sokat tanulni, próbáltam azt csinálni, amit ő, próbáltam követni őt, vagy azon gondolkodni, mit csinálhatnék másként, mi jelenthetne előnyt számomra.”

Felipe Massa (Fotó: XPB)

 

„A szezon során fejlődtem és tanultam. Ez sok erőt adott, mert éreztem, hogy a csapaton belül is rendben vagyok. Éreztem, hogy nyerhetek és pole pozíciót is szerezhetek. Ez nagyon fontos volt, nagyon sokat fejlődtem ennek köszönhetően” – magyarázta.

„Russell különleges versenyző, a sebessége tényleg hihetetlen. Már bizonyította, hogy versenyképes autóra van szüksége. Olyan versenyző, aki bizonyíthat majd, amikor megfelelő autó lesz alatta. Biztos, hogy a csapattársával nem lesz könnyű dolga. De szerintem fejben is rendben van, higgadt versenyző. Szerintem már az első évében is sokat fog bizonyítani a Mercedesnél” – jósolta.

„Muszáj türelmesnek és alázatosnak lennie” – emelte ki Massa. „Ha nem lesz türelmes és alázatos, az negatívumnak fog hatni. Nagyon türelmesnek kell lennie, és sokkal többet kell dolgoznia, mint bárki másnak. Ezt teszik a bajnokok” – fogalmazott a tizenegyszeres futamgyőztes.

Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: Lewis Hamilton/Twitter)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak