Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz szerint a Ferrari szempontjából ez a monzai eredmény volt a legrosszabb

Sainz szerint a Ferrari szempontjából ez a monzai eredmény volt a legrosszabb

GPFans
Noha ő is örült korábbi alakulata rég várt sikerének, a Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz csapata szemszögéből a lehető legrosszabb eredménynek tartja a McLaren olaszországi kettős győzelmét.

Sainz két évig versenyzett a McLarennel, távozása után pedig többször kiemelte, baráti hangulatban „vált el” az alakulattól, és több korábbi csapattársával azóta is tartja a kapcsolatot. Annyira tehát nem meglepő, hogy a spanyol is örült annak, hogy a McLaren Olaszországban véget tudott vetni a 170 nagydíj óta tartó nyeretlenségi sorozatnak.

A spanyol csapata azonban 2021-ben pont a McLarennel vív kiélezett küzdelmet a bajnoki tabella harmadik helyéért, a vasárnapi kettős győzelem tehát nekik a lehető legrosszabb forgatókönyv volt, hiszen a rivális maximális pontszámmal távozott (előnyük most tizennégy és fél pont).

„A remek rajtok és a nagyszerű tempó kombinációjának köszönhetően sikerült egy nagyon erős hétvégét összehozniuk, amihez gratulálok nekik” – jelentette ki a spanyol. „Nagyra értékelem, és bizonyos értelemben örülök is a korábbi mérnökeim miatt, azok miatt az emberek miatt, akikkel együtt dolgoztam.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Nagyon keményen dolgoztak, nagyon nehéz időket éltek át, és mindig jó látni, amikor egy olyan klasszikus csapat, mint a McLaren nyerni tud. De sajnos harcban vagyunk velük a harmadik helyért, és a mi szempontunkból ez a lehető legrosszabb eredmény volt. Még mindig lőtávolban vagyunk. Ők most nagyon jól kihasználták a lehetőségeiket, mi pedig megpróbálunk visszavágni nekik Oroszországban” – emelte ki.

Ami saját eredményeit illeti, az előző hétvégéken több alkalommal is autót törő Sainz kijelentette, noha már tizennégy hétvége is lement, továbbra is ismerkedik a Ferrarival, ez is közrejátszhatott a vezetői hibákban, amiket elkövetett.

„Azt hiszem, ami az autó megismerését illeti, még mindig a tanulási folyamatban vagyok. Az autó eléggé közömbös a kanyar közepén, szóval óvatosnak kell lennem, amikor a gázra lépek. Nem ideális a helyzet, mert elég sokba kerültem az utóbbi időben a javításokat illetően. De biztos vagyok benne, hogy ez nem fog túl sokszor megismétlődni, és ki fogok lábalni ebből. Ebből is tanulhatok, és tovább kell folytatnom az elemzést” – fogalmazott.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak