Musorujsag
Élő Eredmények

Alfa Romeo: Jó a kötelező újoncteszt, csak kicsit tudathasadásos

Alfa Romeo: Jó a kötelező újoncteszt, csak kicsit tudathasadásos

GMM
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur örül, hogy az alakulatoknak jövőre szabály szerinti kötelességük lesz pályára küldeni fiatal védenceiket péntekenként, magát a helyzetet azonban kissé tudathasadásosnak tartja, hiszen az ifjoncok nem tehetik oda magukat igazán…

A Forma–1 vezetői kötelező pénteki edzésrészvétellel szeretnék támogatni a fiatalokat, akiknek az egyre kevesebb tesztlehetőség miatt jóformán alig van esélyük aktuális királykategóriás autóba ülniük debütálásuk előtt. Az új szabálytervezet értelmében ez változik, az edzésnapokon ugyanis minden alakulatnak autóba kell ültetnie egyik védencét.

Az Alfa Romeo csapatvezetője, aki az alakulat Ferrarival való kapcsolata révén az elmúlt években is gyakran adott lehetőséget fiataloknak a pénteki edzéseken, Frédéric Vasseur örül, hogy ezt a szabályt be akarják vezetni, ugyanakkor fiatalok jövőbeli helyzetét már most furcsának érzi.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

„Az, hogy adunk szabadedzést az újoncoknak szerintem összességében egy jó lépés az F1 számára” – kezdte a francia szakember. „Ez a legjobb felkészülés, amit a srácoknak adhatunk, és abban egyébként sem vagyok biztos, hogy az első edzés annyira releváns lenne. A múltban sokszor csináltunk ilyet Charles (Leclerc), Antonio (Giovinazzi) és Callum (Ilott) révén.”

„Ez azonban nem mindig egyszerű a srácok számára, hiszen be kell ugraniuk az autóba, és nagyon oda kell figyelniük. Nem ütközhetnek, mert két órával később már jön a második szabadedzés. Szóval az első dolog, amit mondunk nekik, mindig az, hogy srácok, ne ütközzetek” – emelte ki.

„Aztán van nagyjából két etapjuk. Az első hat körös, a második pedig három-négy körös, ez alatt pedig valamit mutatniuk kellene. Összetett és egy kicsit tudathasadásos helyzet, de ez már csak ilyen. A felkészülést és a marketinget nézve valószínűleg nagyon jó nekik. Ez majd segíti őket abban, hogy az F2-höz is találjanak partnereket. Szerintem tényleg jó döntés, egy jó lépés, jó kapocs a két sorozat között is. Nekem tetszik” – zárta gondolatát.

Callum Ilott (Fotó: XPB)
Borítókép: Callum Ilott (Fotó: XPB)

További tartalmak