Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Szocsiban nem olyan nagy hátrány a három rajthely

Horner: Szocsiban nem olyan nagy hátrány a három rajthely

Red Bull
A hosszú célegyenesnek köszönhetően Oroszországban nem lesz akkora hátrány a három rajhelyes büntetés Max Verstappen számára – véli a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner, aki ettől függetlenül továbbra is a Mercedest érzi a hétvége favoritjának.

A listavezető három rajthelyes büntetést kapott a jövő hét végén rendezendő Orosz Nagydíjra, miután az FIA versenybírái úgy ítélték meg, túlnyomórészt ő volt a hibás a Lewis Hamiltonnal történt ütközésben. Verstappen tehát bármilyen jól teljesít is az időmérőn, az már most borítékolható, hogy nem fog az első sorból startolni Szocsiban.

Ennek ellenére főnöke úgy érzi, a holland ezzel a büntetéssel nem kerül komolyabb hátrányba, hiszen a hosszú szocsi célegyenesben jó szélárnyékot fogva gyorsan vissza lehet hozni az elveszített pozíciókat, akár már a rajt után is.

Christian Horner (Fotó: XPB)

„Van egy rajtbüntetésünk, amit Maxnak kell majd letöltenie, de ez Szocsiban nem olyan nagy hátrány az első kanyar előtti erős szélárnyéknak köszönhetően” – hangsúlyozta a csapvezető egy, a Red Bull honlapján megjelenő írásban. „Már most izgatottan várom, hogy lássam, hogy boldogulunk ezzel” – tette hozzá.

Noha Verstappen a csapatvezető szerint gyorsan visszanyerheti az elveszített pozíciókat, ami a győzelmi esélyeket illeti, továbbra is a Mercedest tartja favoritnak, az előző években ugyanis nem találtak legyőzőre Oroszországban.

Villanásai azonban a Red Bullnak is voltak Szocsiban: Monzával ellentétben itt szereztek dobogós helyezéseket is, Verstappen pedig három éve nagyot zárkózott. „Végignéztem az Orosz Nagydíj eredményeit, és 2018-ban Max a sor végéről az elejére, mielőtt ki kellett állnia kereket cserélni. Tavaly másodikak voltunk, de ez egy olyan pálya, ahol nyerni még sosem tudtunk. A Mercedes vadászterülete. Szocsi és Monza nekem Mercedes-pályák, szóval nehéz lesz ez” – fogalmazott.

A szocsi célegyenes (fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak