Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem szól bele a Ferrari Schumacher és Mazepin belviszályába

Nem szól bele a Ferrari Schumacher és Mazepin belviszályába

FIA
Az utóbbi időben kicsit elmérgesedett Mick Schumacher és Nyikita Mazepin viszonya, ám a Ferrari igyekszik kimaradni a belső vitákból.

Felhőtlennek már az év elején sem lehetett nevezni a Haas két újoncának kapcsolatát, ám a mögöttünk hagyott triplahétvége rossz irányba vitte azt. Zandvoortban az időmérő, majd a verseny után is nézeteltérés támadt Mick Schumacher és Nyikita Mazepin között, előbb azért, mert a német megelőzte kollégáját a gyorskörük előtt, utóbb pedig az orosz agresszív blokkolós manővere miatt, ami szárnysérülést okozott Schumachernél.

Egy héttel később Monzában pár beszólogatás után aztán jött a következő ütközés: Mazepin a Roggia-sikán előtt forgatta meg Schumachert a verseny második felében. Ezt a korábbi események után meglepően békésen rendezték a felek.

Fölmerült, a Haas magát szorította két tűz közé azzal, hogy technikai partnere, a Ferrari egyik juniorversenyzőjét ültette az egyik autójába, míg a másikba a csapatuk színeit megszabó névadó szponzor vezetőjének fiát. Mazepin többször célozgatott rá, hogy nem kap egyenlő bánásmódot, míg Mick nagybátyja, Ralf Schumacher többször arról beszélt, érzése szerint a Haas vezetői nem bánnak elég kemény kézzel az orosszal, mert túl sok pénzt fizet az apja nekik ahhoz, hogy csak úgy megrendszabályozhassák.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

A Mick Schumacher esetleges Alfa Romeóhoz szerződéséről szóló pletyka mögött is e helyzet áll: sokan megkérdőjelezik, mennyire egészséges Schumacher fejlődése szempontjából a Mazepinék által befolyásolt csapatnál versenyezni.

Monzában meg is kérdezték a Schumachert támogató Ferrari főnökét, aggasztja-e a kialakult helyzet, és próbálnak-e nyomást gyakorolni a Haasra a belső feszültség láttán. Mattia Binotto egyértelművé tette, ez nem az ő felelősségük.

„Ezt a Haas csapatfőnöke kezeli. A Ferrarinál mi nem ismerjük a belső részleteket. Inkább fókuszálunk Mick fejlődésére”

– jelentette ki a svájci.

Kiemelte, a Ferrarit kizárólag Schumacher szakmai fejlődése érdekli, azzal pedig jelen pillanatban elégedettek. „A szezonban fontos volt, hogy ne nehezedjen rá túl nagy nyomás. Folyamatosan fejlődik, szerintem jól teljesít az első szezonjában. Vannak dolgok, amiken javítania kell, de jó munkát végez, elégedett vagyok a fejlődésével.”

Mick Schumacher (Fotó: Andy Hone / LAT Images)

Binotto már korábban jelezte, a Haasnál akarják tartani Schumachert, nemrég pedig azt is elismerte, hogy az Alfa Romeo versenyzőválasztásába nincs beleszólásuk már, ezért túl sokat Antonio Giovinazzi ott tartásáért sem tehetnek. Ez eleve nehezítené a német váltását is.

A Ferrari reméli, hogy Schumacher 2022-ben is szép ütemben fejlődik tovább az akkor már jobban ismert jelenlegi csapatánál. „Ez a második évében is fontos lesz, mert akkor előrelépést várunk tőle a gyorsaság és a kiegyensúlyozottság terén. Eddig elégedettek vagyunk, ami pedig a csapatnál történik, az nem igazán a mi dolgunk” – tette egyértelművé.

Borítókép: Mick Schumacher és Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója (Fotó: XPB)

További tartalmak