Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Red Bull még számol Gaslyval

A Red Bull még számol Gaslyval

F1
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner továbbra sem zárja ki, hogy az utóbbi időszakban remeklő Pierre Gasly egy nap még visszatérhet hozzájuk, noha 2022-re sem igazolták le, hanem inkább a második számú alakulatnál hagyták.

Az utóbbi években többször fölmerült, mivel a „lefokozás” nem törte meg, sőt egyre erősebben, magabiztosabban és stabilabban teljesít, Pierre Gasly megérdemelne egy második lehetőséget a Red Bullnál, a bikázok azonban 2022-re sem őt, hanem Sergio Pérezt választották. Mivel a mexikói az előző futamokon a vártnál gyengébben teljesített, a téma a Red Bull döntése után sem csitult.

Természetesen a Red Bull vezetőit is folyamatosan arról faggatják, számolnak-e még Gasly-val, vagy ha a francia menni akar, elengedik a kezét. A csapatvezető, Christian Horner nemrég az F1 hivatalos oldalának nyilatkozott erről, kiemelve, továbbra sem zárja ki, hogy egy nap lehetőséget adnak neki.

„Semmit sem zárnék ki” – jelentette ki a brit. „Nagyon magas színvonalon vezet, és még mindig nagyon fiatal. Remek munkát végez. 2023-ra több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, és ha az ember olyan helyzetben van, mint mi, akkor igazából pont ezt akarja. Gasly az előző években remek munkát végzett az Alpha Taurival, és a csapat céljai komolyodnak, szóval jó hogy marad.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Pierre megtartja a vezetői versenyzői szerepét az Alpha Taurinál. Eközben továbbra is a Red Bull versenyzője marad, aki kölcsönben van a másik csapatnál” – utalt rá, hogy a bikások továbbra is saját pilótájukként tekintenek mind a négy versenyzőre, aki kötelékükbe tartozik.

Végül rámutatott arra, hogy a jelenlegi négyes mellett több olyan versenyzőjük is van, aki jelenleg a pilótaakadémián edződik, de 2023-ban akár az F1-be is bekerülhet (persze sanszosabb, hogy a testvércsapat színeiben). „Van egy egész csapatnyi fiatal tehetségünk. Ott van Liam Lawson és Jüri Vips az F2-ben, Dennis Hauger az F3-ban, ahol vezeti is a bajnokságot, és itt van egy izgalmas amerikai versenyzőnk is, Jak Crawford. Szóval van erő, és merítési lehetőség a programban” – mondta.

Gasly jövőjével kapcsolatban korábban a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is úgy nyilatkozott, hogy 2023-ban akár kaphat még egy lehetőséget, vagy ha nem, akkor el fogják engedni egy riválishoz (amennyiben menni akar), a következő szezon tehát várhatóan kulcsfontosságú lesz majd a francia pályafutása szempontjából.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak