Musorujsag
Élő Eredmények

Alfa Romeo: Marhaság a 30 millió dolláros kínai szponzorpénz

Alfa Romeo: Marhaság a 30 millió dolláros kínai szponzorpénz

GPFans
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur marhaságnak és puszta spekulációnak nevezte a pletykákat, melyek szerint Csou Kuan-jü (angol átírással: Guanyu Zhou) támogatói 30 millió dolláros szponzori pénzzel „kopogtatnak” az alakulat ajtaján.

Az már hivatalossá vált, hogy a Mercedestől távozó Valtteri Bottas jövőre az Alfa Romeo versenyzője lesz, az alakulat pedig nem titkolja, a finnt szánja vezérpilótának a következő évekre, tapasztalatai és tehetsége alapján ugyanis fontos lehet a fejlesztések szempontjából. Hogy ki lesz a csapattársa, az továbbra is kérdéses, és a korábbi nyilatkozatok alapján egy darabig az is marad.

Ami a jelentkezők listáját illeti, számos versenyzőt szóba hoztak már az alakulattal. Közülük először a Mercedes által támogatott Nyck de Vries tűnt befutónak, majd az Alpine akadémiáján edződő Csou Kuan-jüt kiáltották ki esélyessé, mondván komoly szponzorpénzeket vihet az alakulathoz.

Egyesek szerint Csou támogatói 30 millió dollárt vinnének az istállóhoz. Annak vezetője, Frédéric Vasseur viszont cáfolta, hogy ilyen komoly összeg üthetné a markukat a kínai versenyző szerződtetése esetén. „Ez nem több egyszerű találgatásnál, és egyébként is marhaság” – jelentette ki egyértelműen a francia szakember.

Frédéric Vasseur és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Kérdeztek pár versenyzőről, és ezek az F2 csúcsán lévő srácok voltak; (Oscar) Piastri remek munkát végez, Csou pedig második, a bajnokság egyik éllovasa, és nekünk figyelembe kell vennünk a Forma–2-őt is. Ha megnézzük az előző éveket, láthatjuk, hogy az onnan érkező srácok remekül teljesítettek. Szóval ez is egy lehetőség, de nem ez az egyetlen lehetőség” – folytatta Vasseur, majd jelezte, a csapat jelenlegi versenyzője, Antonio Giovinazzi is játékban van még.

„Itt van Antonio. Tökéletesen ismeri a csapatot, jó munkát végez. Volt két lenyűgöző kvalifikációja Zandvoortban és Monzában. Én úgy gondolom, egyre feljebb lép. Szóval jót tesz neki, ha most hagyunk egy kis időt, aztán majd meglátjuk” – utalt rá, hogy Giovinazzinak (akiért a Ferrari és a olasz autóklub is lobbizik) még mindig van esélye a bizonyításra.

Bár elismeri, a kisebb csapatoknak valóban figyelembe kell venniük a támogatóktól érkező összegeket, az Alfa Romeónál továbbra is a tehetség lesz az elsődleges szempont, amikor döntést hoznak versenyzőkérdésben. „Nekem a csapat teljesítménye a legfontosabb. A feladatom az, hogy erre koncentráljak. Az biztos, hogy egy ponton figyelembe kell venni a költségvetést, és ez igaz mindenkire, és hülyeség lenne, ha azt mondanám, hogy ezt a szempontot, vagy a nemzetiséget és így tovább nem kell figyelembe venni, de a végső cél a jó teljesítmény. Különböző szempontokra figyelünk” – zárta gondolatát.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: Alpine)

További tartalmak