Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren korábbi csapatvezetőjével erősít az Aston Martin

A McLaren korábbi csapatvezetőjével erősít az Aston Martin

Aston Martin
Ismét egy neves, a Forma–1 világán belül is ismert, többször bizonyított szakemberrel bővül az Aston Martin „legénysége”, október elsejétől ugyanis a McLaren korábbi ügyvezetője és csapatfőnöke, Martin Whitmarsh lesz a márka technológiai csoportjának vezérigazgatója.

A Lawrence Stroll által fölvásárolt Aston Martin komoly céllal érkezett a királykategóriába: négy-öt éven belül a világbajnoki címért szeretnének harcolni! Ennek érdekében folyamatosan igazolják a neves szakembereket és egy teljesen új központot is létesítenek, hogy a lehető legmodernebb környezetet és eszközöket biztosítsák dolgozóik számára.

Kedd délután a csapat ismét egy komoly igazolásról adott hírt, a technológiai részleg (Performance Technologies) élére ugyanis sikerült megszerezniük a McLarennel korábban több bajnoki címet is szerző Martin Whitmarsht.

A brit szakember 1989 és 2014 között 25 éven át dolgozott a McLarennél, kezdetben ügyvezetőként, majd 2008 és 2014 között csapatfőnökként, közelről figyelhette tehát hogyan ér föl a csúcsra Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen és végül Lewis Hamilton. Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy egy igazi „nagyágyú” igazolt az Aston Martin.

„Sok éve ismerem és csodálom Lawrence-t, akinek a félelmetes üzleti érzéke és a kimeríthetetlennek tűnő ambíciója mindig is lenyűgözött” – fogalmazott Whitmarsh, aki 2021 október elsején állhat munkába. „Hasonlóképpen mindig is tiszteltem a silverstone-i csapatot, ha szabad így fogalmazni. Ez a csapat a korábbi formáiban is gyakran a maga súlycsoportja fölött teljesített. Most viszont olyan forrásai vannak, amivel minden eddiginél erősebben küzdhet.”

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)

„Lawrence célja, hogy világbajnokságot nyerjenek, ez egyértelmű, én pedig nem csatlakoztam volna hozzá, ha nem lennék meggyőződve arról, hogy mindez elérhető. Tudom, mi kell ahhoz, hogy valaki nyerjen az F1-ben, és Lawrence vezetése által inspirálva, valamint a munkatársak képességei és elszántsága által támogatva mindent megteszek azért, hogy nyertes csapattá váljunk. Végül, de nem utolsós sorban izgatott vagyok az Aston Martin új technológiai divíziójának megalakulása miatt. Ez alatt működik majd az F1-es csapat is, és már várom, hogy műszaki képességeinket és szellemi tulajdonunkat sikeres vállalkozássá fejlesszük tovább” – emelte ki.

Stroll kiemelte, Whitmarsh „vezetői felelősséggel rendelkezik majd, és segíteni fogja őt az Aston Martin technológiai részlegének, valamint az ahhoz tartozó leányvállalatok stratégiájának kialakításában”. Hozzátette: „Martin mögött hosszú, sikeres és magas szintű karrier áll, ami kiterjedt a motorsportra, az autóiparra, a repülőiparra és a tengerészetre is, valamint foglalkozott megújuló energiaforrásokkal is. Ráadásul bizonyítottan győztes az F1-ben. Ezért ő az ideális személy a feladatra, hogy velem és a vezetőséggel együttműködve irányítsa, inspirálja a munkatársainkat a sikerek felé vezető úton.”

Borítókép: Martin Whitmarsh (Fotó: XPB)

További tartalmak