Musorujsag
Élő Eredmények

Először áll rajthoz a Bajnokok Tornáján Bottas

Először áll rajthoz a Bajnokok Tornáján Bottas

Race of Champions
Új Forma–1-es versenyző debütál a következő Bajnokok Tornáján: a Mercedestől való távozása után Valtteri Bottas megméreti magát az ezúttal jeges körülmények között rendezett versenyen.

A korábbi években megszokhattuk, hogy a téli hónapokban összesereglenek a különböző autó- és motorsportos kategóriák képviselői, hogy világ egyes stadionjaiban, különböző gépeket vezetve egy egyéni és egy csapatversenyben mérjék össze tudásukat a Bajnokok Tornája keretében. A rendezvény 2022 elején visszatér, ám a megszokott helyszínt a svédországi Pite Havsbad jeges környezetére cseréli – a következő tornára ismét terepen kerül majd sor, mint a kezdet kezdetén.

A szervezők kedden bejelentették, hogy az F1 világából egy, a jeges viszonyok mellett magát jól kiismerő versenyző is csatlakozni fog hozzájuk: Valtteri Bottas, akinek ez lesz a debütálása a Bajnokok Tornáján. A Mercedest az idény végén elhagyó, pályafutását az Alfa Romeónál folytató finn számára nem lesz újszerű élmény jégen versenyezni, hiszen korábban már több raliversenyen is rajthoz állt, köztük a havas Lappföld Ralin.

„Nagyon várom már, hogy végre indulhassak a Bajnokok Tornáján, amit évek óta a tévében követtem. Ezúttal hóban és jégen versenyeznek, ami csak még érdekesebbé teszi”

– nyilatkozta Bottas. „Az Arctic Rallyn már többször is indultam, ezért remélem, hogy az ott szerzett tapasztalataim segíteni fognak. A célom, hogy legyőzzem az erős riválisokat, különösképpen a szomszédos országokból, Svédországból és Norvégiából érkezőket, és győzelemmel gazdagítsam Finnországot az egyéni és a csapatversenyben is.”

Hogy utóbbiban ki lesz a csapattársa a finn zászló alatt, az még kérdéses. A Bajnokok Tornája eddig Tom Kristensen, Johan Kristofersson, Mattias Ekström, Petter Solberg és Travis Pastrana részvételét erősítette meg.

A főszervező Fredrik Johnson elárulta, Bottasnak régi vágya volt indulni a tornájukon. „Valtteri már évek óta mondogatja nekünk, hogy szeretne részt venni a Bajnokok Tornáján, és boldogok vagyunk, hogy végre debütálhat az első hóban és jégen rendezett tornánkon” – fogalmazott.

A rendhagyó versenyen különféle autókkal fognak összecsapni a résztvevők. Az FIA RX2e ralikrossz-autó és a Porsche 425 Cayman GT4 Clubsport modellek bevetését már megerősítették. Az esemény a fenntarthatóság jegyében elektromos autókat, valamint karbonsemleges üzemanyaggal működő gépeket fog használni.

A Bajnokok Tornáját 2022. február 5-én és 6-án rendezik meg.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Fb)

További tartalmak