Musorujsag
Élő Eredmények

Pár napon belül bejelentést tesznek Mick Schumacher jövőjéről

Pár napon belül bejelentést tesznek Mick Schumacher jövőjéről

RTL
Még a héten bejelentést tehet a Haas csapata Mick Schumacher szerződéshosszabbításáról, és Nyikita Mazepin helye is biztossá válhat.

Már csak két csapat adós a 2022-es versenyzőfelállásának tisztázásával. Míg az Alfa Romeo egyelőre nem is hozta meg a döntést arról, ki legyen Valtteri Bottas csapattársa, addig a Haasnál a bejelentés puszta formaságnak tűnik. Az amerikaiak már hónapok óta hangoztatják, hogy a jelenlegi párosukkal, vagyis Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel kívánják folytatni a következő idényben.

Mazepin maradása körül nem is igen voltak kérdőjelek, Schumacher kapcsán viszont korábban felröppent pletykaként, hogy talán nem elégedett a helyzetével, illetve, hogy Mazepinék befolyása miatt szóba jöhet nála a csapatváltás. Az Alfa Romeóval hozták hírbe, ám azóta mindkét fél tagadta, hogy lenne esély a váltásra, az utóbbi hetekben pedig a Schumachert támogató Ferrari is egyértelművé tette, hogy a németet a Haasnál akarják tartani.

Günther Steiner csapatfőnök a német RTL-nek nyilatkozva azt már bejelentette, hogy hamarosan bejelentést tesznek.

„Még azelőtt mondom, hogy megkérdezné: Micket hamarosan bejelentjük. Pontosabban megerősítjük a maradását, nem bejelentjük, hiszen már eleve nálunk van. Várjunk még pár napot, remélhetőleg utána már mindenki boldog lesz, nekem pedig nem kell mindig ezekre a kérdésekre válaszolnom”

– ment elébe a Schumacherrel kapcsolatos kérdésnek az olasz.

Azt is tisztázta, hogy már a következő napokban sor kerül a bejelentésükre: még az Orosz Nagydíj előtt véglegesítenék a felállásukat. „Ez a célunk. Addig mindkettőjük maradását megerősítjük. Aztán Szocsitól már a jövő évre koncentrálhatunk.”

Mick Schumacher, Günther Steiner és Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

Miután Mazepin apja, Dmitrij az általa irányított Uralkalin keresztül a Haas főszponzora, fia pedig az utóbbi időben többször is utalást tett rá, hogy nem érzi az egyenlő bánásmódot házon belül, fölmerül a kérdés, az új szerződésekben szerepelnek-e a versenyzők csapaton belüli státuszára vonatkozó kitételek. Steiner egyértelművé tette, sem Schumachernek, sem Mazepinnek nem kell hátrányos megkülönböztetéstől tartania. „Ilyesmi nálunk még sosem volt, amióta bemutatkoztunk, és a jövőben sem lesz” – tisztázta.

A kérdésre, mennyi időre kötelezik el a két fiatal versenyzőt, kitérő válasszal szolgált csak. „Ezt sajnos nem árulhatom el. Ez háromoldalú megállapodás, és nem árulhatok el részleteket a szerződésekről. De akkor sem árulhatnám el, ha csak köztünk és Mick között jönne létre. A szerződések részleteit nem teszem közzé, ezek személyes dolgok, nem szabad róluk beszélni” – mondta, utalva arra, hogy Schumacher esetében nemcsak a versenyzővel, a Ferrarival is egyezséget kellett kötniük, hiszen a német továbbra is a maranellóiak akadémiájának tagja.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Andy Hone / LAT Images)

További tartalmak