Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren nem száll el a monzai győzelemtől

A McLaren nem száll el a monzai győzelemtől

McLaren
Különleges pillanatként fognak emlékezni rá, a McLaren azonban nem száll el az olaszországi kettős győzelemtől, lendületüket viszont szeretnék átmenteni Szocsiba – jelentette ki az alakulat versenyzője, Lando Norris.

Egy hosszú nyeretlenségi sorozat ért véget két héttel ezelőtt Monzában, amikor Daniel Ricciardo elsőként haladt át a célvonalon a McLarennel, a 2012 óta először győzni tudó alakulat örömét pedig csak fokozta, hogy másodikként Lando Norris futott be, a kilencéves böjt végén tehát rögtön egy kettős diadalt ünnepelhettek.

Az ünneplésnek a pályán, és az azt követően héten a főhadiszálláson is megadták a módját, Norris azonban jelezte, itt az ideje továbblépniük, a hétvégén ugyanis újabb verseny vár rájuk, a Ferrarival pedig továbbra is kiélezett küzdelmet vívnak a bajnoki bronzéremért.

„A monzai győzelem egy teljesen megérdemelt, különleges pillanat volt a csapat számára” – nyilatkozta a fiatal pilóta. „Az, hogy a múlt héten az egész csapat együtt ünnepelt a gyárban, mutatja, mennyit jelentett ez a győzelem mindenkinek. Ez a kettős győzelem olyasmi, amire mind büszkék lehetünk. Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek az utazásnak, hogy csapatként együtt haladhatok a McLarennel, és látom, milyen előrelépéseket érünk el.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nem szállunk el, mert tudjuk, hogy nem lesz minden hétvége ilyen. Továbbra is azért kell dolgozni, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk, mindent ki kell hozni az autóból, a kiállásokból, a stratégiából, és mindenből a hétvége során. Még mindig szoros a harmadik helyért zajló csata, és úgy tűnik, az is marad az év végéig. Remélem, megtartjuk a monzai lendületet és fontos pontokat szerzünk a csapatnak” – folytatta.

A csapattárs, Ricciardoa szezon során elsősorban az időmérőkön küszködött és maradt el jobban Norristól, Monzában viszont ezen a téren már sikerült előrelépnie (részben ennek is volt köszönhető a győzelem, hiszen jól pozícióból kezdte a sprintet és a futamot), és bár az olasz pálya karaktere miatt mindig egy kicsit különleges, reméli, Szocsiban is marad a tendencia.

„Egyértelmű, hogy szakítottam egy kis időt arra, hogy kiélvezzem a pillanatot, de most már ideje az Orosz Nagydíjra koncentrálni. A hétvégén a monzai teljesítményemre szeretnék építeni, arra fogok törekedni, hogy fontos pontokat szerezzek, miközben folytatjuk a harcot a közvetlen riválisunkkal. A szocsi pálya trükkös lehet, szóval fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az időmérőből és így vasárnap jó esélyünk legyen a pontszerzésre” – mondta az ausztrál.

Borítókép: Lando Norris, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak