Musorujsag
Élő Eredmények

Alpine: A mi versenyzőink csatája a legkiegyenlítettebb

Alpine: A mi versenyzőink csatája a legkiegyenlítettebb

F1i
Az Alpine ügyvezetője, Marcin Budkowski továbbra is roppant elégedett az alakulat versenyzői párosával, és kijelentette, Fernando Alonso és Esteban Ocon házon belüli küzdelmét tartja a legkiegyenlítettebbnek a szezon során.

Pontszámok tekintetében tizennégy versenyhétvége után Fernando Alonso áll jobban az Alpine kettősének küzdelmében: a spanyol klasszis öt ponttal szerzett többet, mint fiatal csapattársa. Esteban Ocon azonban az emlékezetes Magyar Nagydíjon megszerezte saját és – ezen a néven – csapata első futamgyőzelmét.

Kettejük stabil pontszerzéseinek köszönhetően az alakulat jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán két közvetlen riválisa, az Alpha Tauri és az Aston Martin előtt, noha tempó tekintetében többször elmaradt ettől a két istállótól.

Ami Alonso és Ocon teljesítményét illeti, a vezetőség továbbra is elégedett azzal, kettejük csatáját pedig az ügyvezető a legkiélezettebbnek tartja a 2021-es szezonban. „Mindkét versenyző tud folyamatosan pontokat szerezni” – kezdte a lengyel szakember. „Fernando és Esteban vívja a legszorosabb csatát idén, ami jól mutatja, mennyire erős a pilótapárosunk.”

Marcin Budkowski (Fotó: XPB)

„Jól együtt tudnak dolgozni, mi pedig élvezzük, hogy egymást is motiválják és előre tudják vinni a csapatot. Kemény, de tisztességes csatát vívnak. A célunk az, hogy a folytatásban is rendszeresen pontot szerezzünk mindkettejükkel” – folytatta.

Ami a folytatást illeti, Budkowski szerint Oroszországban erősebb teljesítményt nyújthatnak majd, mint a két héttel ezelőtti monzai hétvégén, ami előtt számítottak rá, hogy nyers tempó tekintetében a közvetlen ellenfelek mögött lesznek. „Szocsi jobb lesz, nem mondom, egészen tökéletes lesz, de jobb” – fogalmazott.

„Azt hiszem, vissza kell térnünk az eddigi versenyképességi szintre, ami azt jelenti, hogy a top10-be kvalifikáljuk magunkat, és az erősebb pontokért versenyzünk. Úgy gondoljuk, az orosz pálya olyan, ahol visszatérhetünk erre a szintre. Monzáról tudtuk, hogy nem fog passzolni az autóhoz. Ennek ellenére a csalódást keltő időmérő után jól küzdöttünk a sprinten és a futamon is, ahol mindkét autóval pontot szereztünk. Az előző tizenhárom futamon pontot tudtunk szerezni, és tudjuk, hogy a következetesség fontos az ötödik helyért zajló küzdelemben” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fernando Alonso és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak