Musorujsag
Élő Eredmények

Alpine: Öngólokat lőttünk, ezért nincs most partnercsapatunk

Alpine: Öngólokat lőttünk, ezért nincs most partnercsapatunk

Auto Motor und Sport
Az Alpine ügyvezetője, Laurent Rossi őszintén beszélt arról, hogy a Renault örülne egy partnercsapatnak, ugyanakkor csak magának köszönheti, hogy jelenleg senki sem társul vele, a múltban ugyanis több öngólt is lőttek.

A Renault az egyetlen motorgyártó a 2021-es mezőnyben, ami csak egyetlen alakulattal dolgozik, ez az alakulat pedig saját gyári csapata, az Alpine. Eddigi utolsó partnercsapatuk, a McLaren 2020 végén intett búcsút nekik, a Red Bull csapatai pedig egy hosszú, mindkét fél számára kellemetlen szócsata után, a 2018-es szezont követően.

Ami a folytatást illeti, rendre pletykálnak arról, hogy a franciák összefognak valamelyik F1-es alakulattal (legutóbb a Williamst és jelenleg Alfa Romeo néven versenyző Saubert hozták szóba velük), de 2022-nek is egy csapattal vágnak majd neki.

Az Alpine ügyvezetőjeként dolgozó – így az F1-es projektet is felügyelő – Laurent Rossi a téma kapcsán nemrég őszintén kijelentette, örülnének egy partnernek, de tudják, saját hibáiknak is köszönhetik, hogy egyelőre egyedül maradtak. „Ez egy jel” – nyilatkozta az olasz az Auto Motor und Sportnak. „Úgy tűnik, már nem bíznak bennünk” – tette hozzá.

Laurent Rossi (Fotó: XPB)

„Józanul kell nézni ezt a dolgot. A motorunk már nem volt vonzó az ügyfelek számára. A múltban műszaki szempontból lőttünk pár öngólt, mert a hajtóegységeket túlságosan is a vevők kívánságaihoz igazítottuk” – magyarázta.

„Ez súrlódásokhoz vezetett és sok kevesebb kapacitásunk is maradt. Ha az ügyfél nem volt elégedett, két irányba fejlesztettünk, amivel ártottunk magunknak. Egy ideális világban ehelyett építeni kell egy erőforrást, és az ügyfeleknek azzal kell élniük. Akkor a gyári csapat is jól jár, hiszen több adathoz jut. A mostani helyzetben az előnyös, hogy magunkra koncentrálhatunk” – emelte ki.

„Ha egyszer minden összejön, érdekes lenne újra együttműködni egy-két ügyféllel” – zárta gondolatát Rossi, kinek csapata a hírek szerint fontos napirendi pontként tekint a partnerkeresésre, de nem világos, 2022-ben talál-e alakulatot, aki elkötelezné magát mellette.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak