Musorujsag
Élő Eredmények

Domenicali megerősítette, háromnapos lesz a Monacói Nagydíj

Domenicali megerősítette, háromnapos lesz a Monacói Nagydíj

Autosport, CNN
A Forma–1 sportigazgatója, Stefano Domenicali megerősítette, hogy 2022-től a monacói versenyhétvége is háromnapos lesz, vagyis megszűnik a csütörtöki edzésnap, ami eddig egyfajta helyi tradíciónak számított.

A hercegségben hagyományosan négy napra osztották fel az F1-es hétvégét: csütörtökön rendezték az első két edzést, majd a királykategória pihenőnapot tartott (nem úgy a kísérőszériák), a program pedig szombaton folyatódott tovább. Nemrég fölmerült, ez 2022-ben megváltozik, és Monacóban is megszokott lebonyolítási rendet léptetik életbe.

Az F1 sportigazgatója, Stefano Domenicali most megerősítette, valóban megszűnik a csütörtöki edzésnap és a következő szezontól kezdődően a Monacói Nagydíj is háromnapos esemény lesz, mint a többi versenynaptárban szereplő F1-es hétvége.

„Monaco is háromnapos lesz, tehát péntek, szombat és vasárnap lesznek események ahelyett, hogy csütörtökön rendeznék az edzésnapot, majd jönne egy lyuk és utána a szombati, vasárnapi események” – nyilatkozta az olasz szakember a CNN-nek. „Való igaz, ez egy olyan változtatás, amit már jövőre bevezetünk.”

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

Az interjú során Domenicali megerősítette azt is, 2022-re ismét 23 hétvégét terveznek (idén is ennyivel számoltak, a koronavírus-világjárvány miatt azonban változtatni kellett a terveken), és korábban szeretnék lezárni a szezont, mint idén (december 12-én rendezik az utolsó futamot).

„A terv az, hogy 23 versenyünk lesz” – fogalmazott óvatosabban a szakember feltehetően az előző évek tanulságai alapján. „A versenynaptárat október 15-én a motorsport világtanácsának ülése után fogjuk ismertetni. Az elképzelés az, hogy hamarabb fejezzük be a szezont, mint idén” – tette hozzá.

Az továbbra is kérdéses, az idén tesztelt sprinthétvégén állandóvá válnak-e, és ha igen, milyen formában. Domenicali ezzel kapcsolatban újra elmondta, a vezetőség továbbra is elégedett a látottakkal, úgy vélik, a sprint fokozza az izgalmakat és hozzátesz a kiszámíthatatlanság növeléséhez. Nézői szempontból tehát pozitívnak érzik.

„Ez egy plusz. Először is, minden nap tudunk valami újat adni az embereknek, a médiának és azoknak a szurkolóknak, akik ellátogatnak a helyszínre. Ami az érdeklődést, a csapatok felkészülését illeti, a mi szempontunkból annál jobb, minél nagyobb a kiszámíthatatlanság” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak