Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc már Szocsiban megkapja a Ferrari új motorját

Leclerc már Szocsiban megkapja a Ferrari új motorját

Ferrari
A Ferrari szerdán bejelentette, az Orosz Nagydíjon veti be először továbbfejlesztett hajtóegységét. Az új elemeket először Charles Leclerc viszi pályára, a monacóinak azonban a csere miatt hátrasorolásos büntetéssel kell számolnia.

A vörösök a nyári szünet alatt hintették el először, hogy még az idei évben bevetnek egy komolyabb motorfejlesztést, ami akár nagyobb előrelépést is hozhat. Noha az új csomag 2021-ben is javulást eredményezhet, bevetésével a fő cél – mint a Ferrarinál idén szinte minden fejlesztés esetében – a 2022-es évadra való készülés lesz.

Az elsősorban a hibridegységet érintő és nagyjából 10-15 lóerős teljesítményjavulást eredményező fejlesztést a hétvégi Orosz Nagydíjon veti majd be a csapat; az új egység egyelőre csak monacói versenyzőjük, Charles Leclerc autójába kerül be.

Neki emiatt már most hátrasorolásos büntetéssel kell számolnia, hiszen több egység esetében is átlépi az „ingyencserés határt”. A csapattársnak, Carlos Sainznak egyelőre még várnia kell az újításra, mivel a Ferrari más taktikát választott az erőforrásegységek elosztásával.

Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„A fő cél, hogy tapasztalatot szerezzünk a 2022-es projekthez” – emelte ki az olasz alakulat hivatalos közleményében. „Mind technikailag, mind logisztikailag komoly erőfeszítéseket tetetünk azért, hogy a lehető leghamarabb használhassuk ezeket az újításokat, melynek a bevetése és a versenyzők közötti elosztása lépcsőzetesen történik majd.”

„Charles kapja először az új hibridrendszert. Ez egyben egy elővigyázatossági intézkedés is a Magyar Nagydíjon megsérült akkumulátorcsomag használatának potenciális kockázatát illetően. Szocsiban Charles egy új erőforrást kap, ezért csak a sor végéről indulhat majd. Arról, hogy mikor kerül be a továbbfejlesztett hibridrendszer Carlos autójába a versenyképesség és a büntetés hatása közötti megfelelő kompromisszum értékelését követően döntünk majd” – folytatták.

A motorfejlesztés lehet a Ferrari idei utolsó és talán legnagyobb fegyvere a McLarennel vívott küzdelemben, melynek tétje a bajnoki bronz. Ami a párharcot illeti, nyolc futammal a szezon vége előtt a britek vezetnek; előnyük tizenhárom és fél pontosra hízott miután Monzában (a Ferrari otthonában) kettős győzelmet arattak.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak