Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc a bajnoki párharcról: Hamilton áll a tisztább oldalon

Leclerc a bajnoki párharcról: Hamilton áll a tisztább oldalon

Motorsport-Total
Charles Leclerc szerint Lewis Hamilton játszik tisztábban a bajnokesélyesek közül, de számára a Max Verstappen elleni küzdelem az élvezetesebb. Nem lepné meg a bajnokesélyesek újabb balesete sem…

Igazi klasszikussá nemesedhet majd évek múlva Lewis Hamilton és Max Verstappen idei párharca. A két versenyző kőkemény csatákat vívott idén, melyek közül kettő ütközéssel ért véget. Egyikért az egyiküket, másikért a másikukat tették felelőssé a bírák – ilyen tekintetben egálban vannak.

Küzdelmük az egész boxutcát foglalkoztatja, így a kollégákat is. Charles Leclerc Verstappent már gokartos koruk óta ismeri, nem egyszer kerültek összetűzésbe a pályán, több vitatott esetük is volt. Hamiltonnal ezzel szemben csak az F1-ben, és csak az elmúlt három évben küzdhetett, és vele is vívott nagy csatákat, például 2019-ben Monzában.

A ferrarisnak megvan a véleménye arról, melyik versenyző milyen szerepben van e párharcban. „Szerintem inkább Max áll az agresszív oldalon, Lewis pedig inkább a tisztább oldalon. De mindkettejükkel élvezet harcolni” – szögezte le a kétszeres futamgyőztes.

Max Verstappen és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Lewis mindig nagyon-nagyon okosan helyezi az autóját, hogy megnehezítse az életed. És általában sikerül neki tiszta módszerrel megelőznie az ellenfeleket. Max egy kicsit agresszívabb. De én mindkettőjükkel szívesen csatázok. Maxszal talán különösen, mivel akkor mindig a határon vagyunk.”

Az ellenük való csatákból idén nem sok jutott neki a Ferrarival, így többnyire csak külső szemlélőként figyeli a két rivális küzdelmét. Leclerc-t nem lepné meg, ha ez a veszélyes kombináció további baleseteket is hozna még.

„Nem lepne meg. A bajnoki címért küzdenek, és ugyanúgy nem engednek, ahogyan mi sem, amikor például a McLarennel harcolunk. Náluk viszont nagyobb a tét, mint nálunk. Szóval nem lepődnék meg” – mondta Leclerc.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak