Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo mindig hitt benne, hogy még fog futamot nyerni

Ricciardo mindig hitt benne, hogy még fog futamot nyerni

RacingNews365
Noha a Red Bulltól való távozás után a Renault-nál és a McLarennél is kevesebb esélye volt a sikerre, Daniel Ricciardo egyértelművé tette, mindig is hitt abban, hogy fog még futamgyőzelmet ünnepelni a királykategóriában.

A monzai sikere előtt legutóbb 2018-ban, Monacóban örülhetett futamgyőzelemnek az akkor még a Red Bull-lal versenyző Daniel Ricciardo, aki nem sokkal később bejelentette, távozik a bikásoktól és a Renault-nál folytatja pályafutását. Ezzel a váltással az ausztrál „visszalépett a középmezőnybe”, ahol első évében a pontszerzésért, a másodikban pedig már a dobogókért harcolt.

2021-re a McLarenhez igazolt, és bár a csapat rengeteget fejlődött az előző években, az idei szezonnak sem úgy ment neki, hogy győzni fog, Monzában azonban minden összeállt, és véget tudott vetni a hároméves nyeretlenségnek.

Noha a Red Bulltól való távozás után sokkal kevesebb esélye volt a sikerre, Ricciardo az Orosz Nagydíj helyszínén elismerte, sosem veszítette el a győzelembe vetett hitét. „Nem gondoltam, hogy többé nem fogok nyerni, még az idei nehézségek alatt és az előző években sem” – jelentette ki. „Sosem gondoltam arra, hogy ennyi volt, a monacói volt az utolsó alkalom.”

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

„Tudtam, hogy időnként valószínűleg keményebben kell majd dolgoznom érte. De nem gondoltam ilyesmire. Tavaly például volt egy cél, az hogy a Renault-t újra dobogóra juttassam. Az, hogy ezt elérhettük nagy elégedettséggel töltött el bennünket. Engem és a csapatot is” – emelte ki.

„Monzáért, ha úgy tetszik… mindez megérte. Nagyon jó volt újra a dobogó tetején állni. Egy másik csapattal is nyerhettem, biztos van ebben egyfajta büszkeség, hogy egy másik istállóval is összejött. Felállni a dobogó legmagasabb fokára a McLaren versenyzőjeként. Biztos, van ebben egy kis plusz jó érzés. És egyébként is szeretek nyerni, szóval a győzelem mindenképp jó volt. Jó volt újra nyerni” – magyarázta.

Kiemelte, nagyon jól esett neki az a rengeteg pozitív üzenet és támogatás, amit a győzelem után kapott. „Ez egyértelműen jó érzéssel töltött el, és boldoggá tett, hogy tudok, vagy tudtam pozitív hatást gyakorolni. Az, hogy ennyi ember megveregeti a vállam. És ez… egy plusz. Azért kezdtem bele ebbe a sportba, mert a legjobb akartam lenni, és meg akarom mutatni, mire vagyok képes, és azért is, hogy hatást gyakoroljak. De egy ponton már arra gondoltam, ne posztoljanak rólam, mert az emberek unni fognak. De mondom, nagyon hízelgő volt, és nagyon jó érzés” – fogalmazott.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak