Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen Hamiltonnak: Olyan ideges vagyok, hogy aludni sem tudok!

Verstappen Hamiltonnak: Olyan ideges vagyok, hogy aludni sem tudok!

F1
Lewis Hamilton úgy véli, Max Verstappent megingatta annak nyomása, hogy életében először bajnoki címért küzdhet – a holland szerint kiderült, ellenfele mennyire nem ismeri őt…

A monzai ütközés után üzengetéssel folytatódott Lewis Hamilton és Max Verstappen csatája az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtónapján. Előbb a címvédő ült be az FIA sajtótájékoztatójára, ahol többször is visszatért annak témájára, milyen volt életében először bajnoki címért küzdenie az F1-ben. Szerinte az ebben a helyzetben lévő Max Verstappen túlságosan rutintalan még e téren, és ennek köszönhető a túlzott agresszivitása, valamint a monzai ütközésük.

A Mercedes versenyzője emellett arra is célozgatott, hogy ellenfele egyszerűen nehezen viseli az első bajnoki esély által jelentett nagy nyomást, miközben neki már „tíz bajnoki csata” rutinjával ezt sokkal könnyebb kezelnie.

A válasz természetesen nem maradhatott el a bajnoki éllovastól, akit a sajtótájékoztató utolsó körében szembesítettek Hamilton nyomásról tett megjegyzésével.

„Olyan ideges vagyok, hogy aludni sem tudok! Annyira borzasztó a bajnoki címért harcolni… Igazán utálom!”

– mondta szarkasztikusan, amire a mellette ülő George Russell nevetésben tört ki, majd megjegyezte, meg is vannak a szalagcímek…

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Verstappen természetesen a leghatározottabban nem ért egyet Hamiltonnal. „Ha valaki ismer, tudja, hogy nagyon lazán kezelem az efféle dolgokat, és igazán higgadt vagyok, laza, nem zavartatom magam. A létező legjobb érzés, amikor olyan autód van, amivel minden hétvégére úgy érkezel, hogy a győzelemért harcolhatsz. Nem számít, hogy vezetsz-e a bajnokságban, vagy sem.”

„Ezek a megjegyzések csak azt mutatják, hogy nem igazán ismer engem. És ez rendben van. Nekem sem kell ismernem őt teljes egészében. Én csak magamra figyelek, élvezem, hogy az élen lehetek, és remélem, hogy nagyon sokáig így is marad.”

Verstappent arról is kérdezték, változtatni fog-e a hozzáállásán a Hamiltonnal vívott további csatáknál. „Szerintem ez kétirányú, nemcsak engem érint, amikor egymással versenyzünk” – hívta fel a figyelmet, hogy szerinte Hamilton is visszavehetne.

A Red Bull-os arról is beszélt, hogy nem értett egyet a monzai bírákkal, és nem érzi úgy, hogy rászolgált volna a Szocsiba hozott három rajthelyes büntetésére. „Már a reptérre tartottam, amikor jött az ítélet. Meglepődtem a három rajthelyes büntetésemen, de így döntöttek. Nem kell egyetértenem vele, megvan a magam véleménye róla, de most megyünk tovább, próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. Nyilván nem ideális, de nem is a világ vége.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull) Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

E büntetés eleve ront Verstappen hétvégi esélyein, mellette viszont fenyegeti még egy büntetés lehetősége: ha úgy alakul, a Red Bull beépítheti az autójába az idei negyedik erőforrást, ami egy mezőny végi rajtolást jelentene számára. „Nagyon sok még a kérdőjel, nálunk is. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek a hétvégén, és hogy alakul. Még semmi sem dőlt el végleg” – mondta a motorcsere kapcsán.

Ami a kérdőjeleket illeti, az sem tudható, mire lesz képes a Red Bull a szocsi pályán, ahol a Mercedes eddig mind a hét futamot megnyerte, illetve milyen lesz az időjárás a következő napokban, és az hogyan hat a hétvége alakulására. „Nehéz ezt előre megmondani. Tavaly valójában nem mentünk rosszul itt. Ez sosem volt egy elképesztő pálya számunkra, de idén minden más egy kicsit, mert nem számít, hová megyünk, általában mindenütt versenyképesek vagyunk. Szóval már várom. A hétvége nagy részére esőt jósolnak, ami talán gondoskodhat pár meglepetésről is, mint Spában, ahol George állt dobogóra. Meglátjuk. De hiszem, hogy erős hétvégénk lehet itt” – tekintett előre optimistán az 5 pontos előnyben lévő holland.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak