Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a mezőny végéről rajtol Verstappen az Orosz Nagydíjon!

Hivatalos: a mezőny végéről rajtol Verstappen az Orosz Nagydíjon!

FIA
Meglépte a Red Bull a hetek óta levegőben lógó motorcserét Max Verstappennél. A bajnoki éllovasra nehéz vasárnap vár.

Már a pénteki második szabadedzés előtt szárnyra kelt a pletyka Szocsiban, hogy a Red Bull a két tréning között motorcserét hajtott végre Max Verstappen autójában, a délutáni gyakorlás alatt az FIA hivatalosan is megerősítette: új erőforrás került a Red Bullba, és mivel ez már a negyedik példány idén, ez rajtbüntetést jelent.

A 33-as rajtszámú autóba pénteken a belső égésű motorból, a turbóból, az MGU-H-ból és MGU-K-ból is bekerült a negyedik példány, emellett központi elektronikából, energiatárolóból is kapott egy – szintén büntetést érő – harmadik példányt, és hogy teljes legyen a sor, az idei 7. kipufogót is fölszerelték. Mindez együttesen annyit jelent, hogy Verstappennek vasárnap az időmérős eredményétől függetlenül a mezőny végéről kell rajtolnia.

Verstappenék a silverstone-i baleset következtében kényszerültek egy negyedik erőforrás bevetésére. Az idei második példánya az akkori bukás következtében a Hungaroringen hibásodott meg.

Legfőbb riválisának, Lewis Hamiltonnak eközben még van esélye arra, hogy büntetés nélkül abszolválja az idényt. A brit csütörtökön azt nyilatkozta, nincs tervben nála a motorcsere, mert jól állnak ilyen szempontból. Ő eddig csak az idei első motorját veszítette el, mely Zandvoortban hibásodott meg pénteken. Az a példány viszont már eleve az életciklusa végét járta.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak