Musorujsag
Élő Eredmények
×

Red Bull: Verstappennek nincs mit vesztenie a bajnokságban

Red Bull: Verstappennek nincs mit vesztenie a bajnokságban

F1
Nem ért egyet a Red Bull csapatfőnöke Lewis Hamiltonnal, aki szerint nagy nyomás nehezedik az első bajnoki címéért küzdő Max Verstappenre, mivel vesztenivalója csak a mercedesesnek van.

Szocsiba érkezve pszichológiai hadviseléssel és üzengetéssel folytatódott Lewis Hamilton és Max Verstappen csatározása. A címvédő megállapította, Verstappennel azért torkollik ütközésekbe a pályán vívott csatájuk, mert a holland még nem elég tapasztalt, és nagy rajta a nyomás, mivel életében először küzd a bajnoki címért az F1-ben.

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint éppen a nyomás kezelése jelenti versenyzője nagy erősségét. „Ami a nyomást illeti, elég megnézni, mekkora nehezedett rá Zandvoortban. Annál nagyobb nyomás nem létezik, és ő igazán lenyűgözően kezelte. Egyszerűen élvezi ezt a párharcot, és nagyon rég voltunk már ilyen helyzetben. Ez izgalmas neki, és motiváló az egész csapatnak” – reagált Hamilton megállapítására Horner.

Kiemelte, ha valakin nagy a nyomás, az éppen Hamilton, mivel ő címvédőként mindent elveszíthet, míg Verstappen bátran támadhat.

„Nem látok nála semmi változást. Egy fiatal fickó, akinek nincs semmi vesztenivalója. Nem ő az, akinek van egy rakás bajnoki címe, és most védeni próbálja a címét. Ő a kihívó, és ennek megfelelően támad ezért a bajnokságért”

– mondta a Red Bull-os.

Mercedeses kollégája, Toto Wolff eközben állította, a Verstappen által jelentett fenyegetés ellenére Hamiltonnál sincs semmilyen változás, nem viszonyul másképp a mostani helyzethez, mint a korábbiakhoz. „Nem, mindketten hozzászoktak a pályafutásuk során, hogy az élen küzdenek, akár a gokartban, akár az alsóbb kategóriákban. Van, amit az emberek sosem látnak ebből: a koncentrációt, az összeszedettséget, a sok munkát, amit a sportágba fektetnek. Lewis meghatározó szerepet játszik az autó fejlesztésében, ahogy Valtteri is. Sok napot töltenek a szimulátoros felkészüléssel. Nagyon pozitív a hangulat, élvezi a küzdelmet” – adott hangulatjelentést a Mercedes háza tájáról az osztrák.

Max Verstappen és Lewis Hamilton balesete (Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi) Max Verstappen és Lewis Hamilton balesete (Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi)

Jackie Stewart nemrég bírálta Verstappent, mondván, talán ő a leggyorsabb a mezőnyben, de még nem elég érett, és nem tudja, mikor kell feladnia egy csatát. Hornert megkérdezték, ő beszélt-e erről a versenyzőjével, illetve lát-e efféle problémát nála. „Tisztelem Sir Jackie véleményét, de Max idén igenis megmutatta, hogy érett. Persze az ember folyamatosan fejlődik, mindig tanul. Biztosra veszem, hogy Sir Jackie is követett el pár hibát a maga idejében. Ilyen az életút: mindig tanulsz a tapasztalatokból. Maxnál látható a fejlődés, hiszen tizenhét évesen mutatkozott be az F1-ben, és abból lett az, aki ma. Szerintem ez igazán lenyűgöző” – felelte Horner.

Emellett úgy véli, nem igaz az az állítás, hogy Verstappen eddig még sosem hátrált ki nehéz helyzetekből, vagy hogy túl önfejű ahhoz, hogy belássa a hibáit. „Természetesen mindig minden balesetet megvizsgálunk, és feltesszük a kérdést, tudtunk volna-e valamit jobban, másképp csinálni. Max mindig nagyon nyitott volt ilyen szempontból, nagyon önkritikus.”

„Az ember mindig tanul, de ő egy kemény versenyző. Ez a személyisége része, és az autóban mindig száztíz százalékot fog adni. És ez az ellenfeleire is hat, mivel tudják, ő meg fogja próbálni.”

„De természetesen kell lennie mértékletességnek. És úgy vélem, amikor kellett használta is ezt különböző versenyeken, idén is láthattunk ilyet. A személyiségének része ez, ő egy támadó versenyző. Nem hiszem, hogy ez változni fog.”

 

További tartalmak