Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vettel: Itt minden kanyar egyforma

Vettel: Itt minden kanyar egyforma

F1, Motorsport-Magazin
A hétvége kapcsán bizakodó, a pálya kapcsán kritikus volt Sebastian Vettel az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapja után. Most várja az esőt.

Nem kezdett rosszul az Aston Martinnal Sebastian Vettel Szocsiban. Az első pénteki szabadedzésen az ötödik leggyorsabb kört autózta, és a piros zászlóval megkurtított második gyakorláson is a legjobb tízbe került, akkor 9. lett. Csapattársa, Lance Stroll mindkét edzésen a mezőny második felében volt, sokat bajlódott az autó vezethetőségével, több mint fél másodpercet veszített házon belül.

„Egészen rendben volt szerintem. A délelőtti eredmény mindenképpen meglepő volt, de a délutáni különbségek megmutatták, hogy mennyire szoros. Szerintem ott lehettünk volna jobbak is ennél” – értékelt Vettel.

Sima napja azért így sem volt, az autó beállításait nehezen találta. Ennek kapcsán utalt rá, nem a legnagyobb rajongója az orosz versenypályának. „Az egyensúly rendben volt, de a pálya furcsa. Minden kanyar szinte teljesen egyforma, ugyanúgy is néznek ki. Ennek ellenére nehéz mindent összerakni, nehéz elkapni a ritmust. De azért ki tudtunk próbálni pár dolgot.”

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

A négyszeres bajnok úgy érzi, jól felkészültek a vasárnapra, felmérték a gumik viselkedését, melyek közül egyedül a közepes keverékkel voltak gondjaik. „Van elképzelésünk arról, mit várhatunk. Az autót már jól ismerjük, de még így tanulhatsz apróságokat.”

A kérdőjelet a szombat jelenti a jósolt eső miatt. Vettel elismerte, a mostani tapasztalatokkal sokra nem mennek vizes pályán, ugyanakkor mégis várja az esőt. „Jobban örülnék az esőnek. Remélhetőleg nem ’ázunk el’ holnap, versenyezhetünk, aztán meglátjuk, hol kötünk ki vasárnapra, honnan rajtolhatunk. Az eső segíthet nekünk. Természetesen rosszul is elsülhet, de ahol mi állunk, inkább előrébb vihet minket. Úgy, mint Spában” – utalt arra, hogy Belgiumban ötödik lett az esős időmérőn.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak