Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly dühös: Most nagyot hibáztunk…

Gasly dühös: Most nagyot hibáztunk…

F1i
Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly dühös, amiért elszalasztott egy jó lehetőséget az oroszországi időmérőn, ahol érzése szerint nagyon komoly potenciál volt benne és az autóban a változó körülmények között.

A francia versenyző egész évben kimagasló formában teljesít, Szocsiban pedig mindkét szabadedzésen ott volt a legjobb hat között, nem meglepő tehát, hogy izgatottan várta az időmérőt, ahol ráadásul a körülmények miatt még több keresnivalójuk lehetett volna és egy jó döntéssel akár az élmezőnyt is megviccelhették volna – ahogyan azt a Q3 végén történtek is igazolták.

Végül azonban az utolsó etapba sem került be, riválisaival ellentétben ugyanis nem váltott friss abroncsokra próbálkozásai között. Csalódottságának már az autóban ülve hangot adott, kiesése után meglehetősen dühösen szállt ki, miután „felpofozta” a glória fejvédőt.

„Nincs túl sok mondanivalóm” – fogalmazott az időmérő után. „Nagyon csalódott vagyok, mert azt hiszem, megvolt a tempónk ahhoz, hogy simán bejussunk a Q3-ba. A Q1-ben ezek között a körülmények között gyors voltam, jól éreztem magam az autóban és rögtön oda tudtam tenni magam. A Q2-ben azonban egy szett használt gumin maradtam kinn.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Ezek az etap végére teljesen elhasználódtak. Kértem, hogy cserélhessek, mert láttam, hogy szárad a pálya, de nem tettük meg. Azt hiszem, ez egy nagy hiba volt részünkről. De még beszélnem kell a csapattal, hogy jobban megértsem, mi történt ma” – emelte ki.

„Éreztem a potenciált, és őszintén, az utolsó két körben nagyon odatettem magam. Láttam, hogy egy tized hiányzott, és az új gumikon szerintem vagy másfél másodperccel gyorsabbak lehettünk volna. Amikor ilyen potenciál van bennünk, mégis hátrébb kvalifikálunk, az felbosszant. Már a Q1-ben éreztem, hogy ilyen körülmények között komoly potenciál lehet bennünk” – magyarázta.

Gaslyt a Q2-ben egyszer fel is tartották, de elmondta, érzése szerint ez nem hátráltatta komolyabban, és nem emiatt csúszott le a továbbjutásról. „Ilyen körülmények között mindig van egy kis zűrzavar. De végső soron nem emiatt nem jutottunk tovább. A baj az, hogy ki kellett volna állnunk, de ezt nem tettük meg. Elszalasztott lehetőség volt ez, hogy nem jutottunk be a Q3-ba, de most már előre kell tekinteni a holnapi versenyre. Meglátjuk, mit tehetünk, hogy behozzuk a lemaradást” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak