Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Kétszer a falban – nem ezt várod a bajnoktól...

Hamilton: Kétszer a falban – nem ezt várod a bajnoktól...

Sky Sports, F1
Önmagát okolja Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj pole pozíciójának elszalasztásáért, és bocsánatot kért a Mercedestől, hogy kétszer is falnak csapta autóját.

Valószínűleg a fülébe csengenek Lewis Hamiltonnak a pénteken kimondott szavai. Max Verstappen motorcserés büntetése kapcsán kijelentette: muszáj lesz kihasználniuk a helyzetet, és a maximumot kihozniuk belőle. Egy sima hétvégével talán ez meg is lehetett volna nekik szombaton, csakhogy Szocsiban a harmadik szabadedzést elmosta, az időmérő edzést pedig a feje tetejére állította az eső.

Hamiltonék számára tulajdonképpen még vizes pályán is megoldható feladatnak tűnt az első rajtkocka megszerzése, ám a Q3-ban olyan mértékben kezdett száradni a pálya, hogy az slickeket kívánt. Hamilton ki is hajtott a boxba értük, ám ahogy befordult, az autója jobb oldalával lekoccantotta a falat. Gyors szárnycsere után ugyan még vissza tudott térni, de a lágy gumik felmelegítése nem ment a Mercedesnek. A végén még egyszer megpördült és falnak koccant, így a köztes gumin futott ideje maradt a legjobbja. Azt most csak a 4. helyre volt elég.

Lewis Hamilton hibája (Fotó: Formula1/Twitter)

„Ez egyszerűen az én hibám volt. Nagyot csalódtam magamban. Addig jó formában voltam, zónában voltam. Nagyon sajnálom a csapatot, a gyárban lévőket is! Az ember nem ezt várná a bajnoktól”

– gyakorolt önkritikát Hamilton a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Most ez van. Mindent megteszek holnap, hogy helyrehozzam.”

Hamilton vesztét ugyanakkor nem önmagában a hibája okozta, sokkal inkább az, hogy az utolsó menetén a slicken már nem tudott javítani. „Borzalmas volt a végén. Nagyon kicsi volt a tapadás. A kör során csak csökkent a gumik hőmérséklete. Aztán… kétszer a falban. Ez nagyon ritka tőlem.”

Lewis Hamilton szárnya (Fotó: XPB)

Veszve ugyanakkor még nincs semmi sem. Szocsiban az első kanyarig hosszú út vezet, és a második sorból remek szélárnyékozási lehetőség kínálkozik Hamilton számára. Az előtte végző Lando Norris, Carlos Sainz és George Russell pedig a pénteki Mercedes-forma alapján nem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, főleg ha száraz lesz a pálya.

„Az előttem lévő srácok eléggé gyorsak” – cáfolt rá erre Hamilton. „Nem lesz könnyű. Most remélem, hogy helyrehozzák az autómat, és rendben lesz holnap. De ezeket a dolgokat azért kapjuk, hogy próbára tegyenek minket. Most borzalmasan érzem magam, de próbálom ezt előnyömre fordítani. És így is egy brit áll a pole-ban, szóval gratulálok Landónak!”

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak