Musorujsag
Élő Eredmények
×

Orosz Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Orosz Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
Sokáig úgy tűnt, a Mercedes diadalmenetét hozza az oroszországi időmérő, az utolsó percekben azonban a felszáradó pályán a kerékcseréknek köszönhetően felborult a papírforma: a rajtelsőséget a hamar cserélő, és így melegebb abroncsokon futó Lando Norris hozta el, a második rajthelyet a szintén gyorsan reagáló Carlos Sainz, a harmadikat pedig az először váltó George Russell. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a kvalifikáció után!

Lando Norris (McLaren) – 1. rajthely

Jó ég! Csodálatos érzés. Nem is tudom, mit mondjak. Eléggé érdekes időmérő volt, de végül jól alakult. Száraz gumira váltottunk a végén, így döntöttünk, de nem hittem volna, hogy pole pozíciót szerzek. Nagyon-nagyon boldog vagyok, és köszönöm a csapatnak, remek munkát végeztek! Kemény volt, nem akarok nagy szavakat használni, de tényleg nehéz volt. Sok vízátfolyás volt, volt mikor két másodperes hátrányban voltam, és nem hittem volna, hogy javítani tudok. Felkészültem a körömre, nekifutottam, és minden kifizetődött. Nagyon boldog srác vagyok. Őszintén, nem igazán várom most a rajtot, azt, hogy ott legyünk az egyes kanyarban. Ki tudja, mi történik majd. Most a lehető legjobb pozícióban vagyunk. Most boldog vagyok, és remélem ez csak az első pole pozíció a sorban. Nem számítottunk erre, a csapatfőnök is ezt mondta. De ki kell használni a lehetőségeket, és most ez egy remek kezdés volt így a monzai siker után. Reméljük, holnap is jól alakul.

Carlos Sainz és George Russell (Fotó: XPB)

Carlos Sainz (Ferrari) – 2. rajthely

Nagyon nehezek voltak a körülmények már a kezdés óta. Nehéz időmérő volt, a Q2 után láttam, hogy van esély a száraz abroncsokra, és így is döntöttünk a végén. Nehéz volt fölmelegíteni őket, de végül sikerült. Nagyon jó kört raktam össze. Én voltam az egyik első, aki átment a célvonalon, szóval nem nagyon tudtam kihasználni a körülményeket, de azért jó kör volt. Ezen a hétvégén most jók vagyunk, jobb a versenytempó is. A köztes abroncsokon nem voltunk túl erősek, ott voltak gondok, azon dolgozni kell. Szárazon jók voltunk, de ott van a két Mercedes és a két Red Bull, akik nagyon gyorsak lesznek holnap, és arra számítunk, hogy mögöttük leszünk. De azért harcra kényszerítjük őket, és élvezni akarjuk a versenyt. Remélhetőleg elkapom Landót a rajtnál, vagy ha nem, ad egy jó szélárnyékot. Este még megpróbáljuk kitalálni, hogy ne veszítsek sokat a piszkos oldalon. Talán szélárnyékom is lesz majd.

Lando Norris és George Russell (Fotó: XPB)

George Russell (Williams) – 3. rajthely

Elképesztő! Három-négy versenyen belül másodszor vagyok a legjobb háromban. A csapat ismét remek munkát végzett, nagyon jókor hívtak ki. Egy száraz ív volt, szóval ha egy centivel szélesebben megyek, mindent odalett volna. Gratulálok Carlosnak és Landónak. Holnap megpróbálom megnehezíteni a dolgukat. Tegnap jók voltunk megtankolt autóval, az egész évben talán a legjobb volt. De jönnek majd a Mercedesek, akik gyorsak az egyenesben. Viszont a dobogó lebeg a szemem előtt. Megpróbáljuk majd elcsípni!

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak