Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Sima” továbbjutást puskázott el, dühös magára Vettel

„Sima” továbbjutást puskázott el, dühös magára Vettel

Motorsport-Total, Auto Motor und Sport
A forgalom fosztotta meg a sokkal jobb eredmény lehetőségétől az Aston Martin versenyzőit a szocsi időmérőn. Sebastian Vettel elsősorban mégis magára mérges.

„Nem lehet! *****ra nem lehet!” – kiáltotta hitetlenkedve Sebastian Vettel a csapatrádióba, amikor mérnöke az Orosz Nagydíj időmérő edzésének második felvonásában közölte vele, 0,052 másodperccel lemaradt a továbbjutásról. Nem véletlenül volt frusztrált, hiszen a szombattól megkapta, amire vágyott: esett az eső. A négyszeres bajnok pénteken azt mondta, ilyen körülmények között talán a megszokottnál jobb eredményt érhetnek el Szocsiban, ám azzal, hogy már a Q2-ben búcsúzott, erre elszállt az esélye.

A dühét önmagára irányította végül. „Könnyedén továbbjuthattunk volna, de a forgalom az utolsó körömön nem segített. Mérges vagyok magamra, mert már azt megelőzősen sem futottam gyors kört. Határozottan úgy éreztem, hogy jó eredményt érhettünk volna el, de megragadtunk az első tíz határán, és most nehéz versenyünk lesz holnap” – mérgelődött.

Vettelt egyébként Cunoda Juki tartotta fel. „Ez fél másodpercembe került” – állapította meg.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Azt is kifejtette miért számít nehéz versenyre ezek után. Elmondása szerint a várható száraz időben az Aston Martinja nem olyan versenyképes, mint vízen.

„Inkább állok egy lassabb autóval előrébb, és próbálok meg túlélni, mint hogy egy gyors autóval kelljen felzárkóznom”

– magyarázta a forgalmon idén már sokszor fennakadó német. „Nem könnyű előzni ezen a pályán. Meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

„Az autónk ma jó volt. Egyértelműen előrébb kéne állnunk. És ez a legnagyobb csalódás benne” – állapította meg.

Lance Stroll (Fotó: Aston Martin) Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

Csapattársának, Lance Strollnak eközben sikerült a továbbjutás, ám a Q3 nem alakult úgy számára, ahogyan elképzelte. A múlt évi esős Török Nagydíj időmérőjének győztese most is esélyt látott a neki tetsző körülményekben, ám csapatával rosszul taktikáztak a hajrában, így csak a 8. rajthely jött össze neki. „Szép eredmény volt bejutni a Q3-ba. Egészen versenyképesek voltunk, de a Q3-ban sajnos én voltam az első autó, aki megkezdte az utolsó körét, és ilyen körülmények között nem ez a legjobb pozíció, amikor a pálya minden körrel egyre jobb lesz” – kesergett a kanadai, akit az utolsó körén egyébként korábbi csapattársa, Sergio Pérez kanyarokon keresztül feltartott.

A mexikói a 12-es és 13-as kanyarokban állta Stroll útját, és csak a 16-osban engedte el. Andy Stevenson csapatmenedzser utólag elmondta, hogyan úszta meg a feltartást a Red Bull-os. „Checo gyors körön volt, és csak azért állta Lance útját, mert nem sokkal előtte elhagyta a pályát. De utána még tovább próbálkozott a körének befejezésével. Emiatt nem kellett félreállnia” – fedte fel.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak