Musorujsag
Élő Eredmények
×

Törölték az Orosz Nagydíj harmadik F1-es szabadedzését

Törölték az Orosz Nagydíj harmadik F1-es szabadedzését

FIA
Nem javult az időjárás az Orosz Nagydíj helyszínén, így az FIA még azelőtt törölte a Forma–1-es harmadik szabadedzést, hogy az elkezdődött volna.

Beigazolódott az időjósok előrejelzése: szombaton megérkezett a heves eső és vihar Szocsiba. A pályát elöntő víz reggel már a Forma–2-esek első futamát is meghiúsította. Az F1 harmadik szabadedzésére magyar idő szerint 11 órakor került volna sor, ám negyed órával annak tervezett rajtja előtt az FIA hivatalos közleményben jelezte: meg sem próbálják elindítani azt.

„A versenyigazgatótól és a pálya főbírójától kapott kérésre a Forma–1-es sportszabályzat 11.9.3.m) és a Nemzetközi Sportkódex 11.9.3. o) pontja alapján úgy döntöttünk, hogy a biztonság érdekében módosítjuk a hivatalos programot, és töröljük a harmadik szabadedzést, rendkívüli helyzetre hivatkozva”

– közölte az FIA szocsi versenybírósága.

Michael Masi versenyigazgató korábban jelezte, szombaton a prioritást az F1 időmérő edzése élvezi, amit magyar idő szerint 14 órakor tartanának. Az előrejelzések szerint addig van esély az időjárási viszonyok javulására. Az FIA a helyzet vizsgálata alapján fog dönteni arról, elrajtol-e a kvalifikáció, illetve mikor rajtolhat el. A napnyugta magyar idő szerint negyed hat körül van.

A Forma–1-es szabadedzés mellett a Forma–3-asok azt követő 2. futamát is lefújták már. Arra 12:35-kor került volna sor.

Amennyiben nem lesz mód megrendezni szombaton az F1-es időmérő edzést, úgy azt vasárnap reggelre ütemezhetik át.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak