Musorujsag
Élő Eredmények
×

100. győzelem? Hamilton kezdi hosszúnak érezni a várakozást

100. győzelem? Hamilton kezdi hosszúnak érezni a várakozást

Motorsport
Silverstone óta elmondható: Lewis Hamilton pályafutása 100. F1-es futamgyőzelmére hajt. Kezdi egy örökkévalóságnak érezni…

Már hónapok teltek el azóta, hogy Lewis Hamilton átlépett egy korábban még senki által el nem ért 100-as határt: tavasszal Barcelonában szerezte meg a 100. pole pozícióját. Később a silverstone-i elsőségével a futamgyőzelmek terén is a három számjegy kapujába lépett, ám azóta hiába nyílt több lehetősége is rá, nem tudta hozzátenni a hiányzó egyet a 99. győzelméhez.

Szocsiban most újra megpróbálja – ezúttal a 4. rajtkockából. A kilátásai onnan sem rosszak. A Mercedes pénteken kiemelkedő teljesítményt mutatott az orosz pályán száraz körülmények között, és mivel a legfőbb ellenfeleit, Max Verstappent és Valtteri Bottast motorcserés büntetések távolították el az útjából, „csak” Lando Norrist, Carlos Sainzot és George Russellt kell legyőznie valahogy.

A címvédő elismeri, kissé túlságosan is hosszúra nyúlt már a várakozás a 100.-ra. „Nem vagyok babonás, semmi hasonló. Természetesen akkor jön, amikor. Mindent bele fogok adni, hogy elérjem a századikat” – nyilatkozta Hamilton még szombaton.

„Ez egy nagy szám, és a jelek szerint tovább tart elérni, mint bármit. De elég klassz szám ahhoz, hogy várjak rá.”

Ennél persze a mostani győzelem fontosabb számára a bajnokság szempontjából. Ott továbbra is öt pont hátrányban van Max Verstappennel szemben, miután a monzai ütközésükkel egyikük sem tudta növelni a pontjai számát.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

 

Képesnek tartja a dobogóra Verstappent

A címvédő tudja, nagy lehetőség számára a vasárnapi verseny azzal, hogy Verstappen a 20. pozícióból rajtol. Hogy hány pontot hozhat ellenfelén, azt viszont nem tudja. Képesnek tartja a Red Bull-ost arra, hogy akár egészen a dobogóig kapaszkodjon.

„Valtteri is a dobogón végzett, ami azt mutatja, hogy úgy is lehetséges, ha a rajtrács végéről indulsz” – utalt Valtteri Bottas monzai felzárkózására.

„Ezért is gondolom úgy, hogy akik a mezőny végéről indulnak, még így is dobogóra érhetnek, és sok pontot szerezhetnek. Természetesen nekünk muszáj pontokat szereznünk ezen a hétvégén, és ezért is fókuszálunk csak magunkra. A maximális pontszámot kell kihoznunk a vasárnapból.”

Ami saját helyzetét illeti, a Mercedes tempóelőnye ellenére sem számít könnyű menetre az előle indulók ellen. Rámutatott, a bajnoki küzdelme némi hátrányt jelent majd Norris, Sainz és Russell ellen. „Az tény, hogy kevesebbet kockáztathatok, mint az előlem rajtolók. De ez nem jelenti azt, hogy nem fogok harcolni velük. Fogok küzdeni, de az biztos, hogy óvatosabb leszek, mint ők. Ez a múltban mindig jól ment, szóval most is működni fog” – tekintett előre.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

 

Még vannak gondok a nyakával

Hamilton egész hétvégén aktívan posztolgatott fotókat, videókat a közösségi oldalán arról, hogy még mindig nyögi a két héttel ezelőtt történt baleset utóhatásait. Akkor Verstappen kereke érintette a sisakját, és előrerántotta a fejét, meghúzva a nyakát és a hátizmait. Az azóta eltelt időszakban Hamiltont fizikoterapeutája, Angela Cullen kezelte, masszázs mellett akupunktúrával. Hamilton pénteken elárulta, amikor először ült autóba, a terheléstől újra érezte a korábbi sérülését.

Elmondása szerint az nem hátráltatja a pályán. „Sok mindent csináltunk a múlt héten, és igazán jól érzem magam. Újra edzésben, és úgy érkeztem, hogy összességében jól éreztem magam. Aztán az első autóban töltött nap után egy kicsit merev volt a hátam és a nyakam. Reggel fájdalmakkal ébredtem. Pénteken volt némi fájdalmam, de dolgoztunk rajta.”

„Szombat reggel is fájtak kicsit az izmaim. Angela dolgozott rajta, és használta azt a pisztolyszerű eszközt is, amit az izmok lazítására szoktak. Összességében viszont jól vagyok. Egyszerűen csak kicsit idegesítő érzés” – adott helyzetjelentést a Red Bull által megjátszottnak titulált sérüléséről.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak