Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton Verstappen felzárkózásáról: Ezt nevezem kármentésnek!

Hamilton Verstappen felzárkózásáról: Ezt nevezem kármentésnek!

F1, Sky Sports
Meglett a régóta hajszolt 100. győzelem, újra ő vezeti a bajnokságot, izgalmas futamot nyert meg, Lewis Hamiltonnak egyvalami viszont így is bökheti a csőrét.

Amilyen Mercdes-sétagaloppnak ígérkezett a szocsi hétvége a pénteki szabadedzések és Max Verstappen motorcserés büntetésének híre után, annyira meglepően alakult – az év egyik legjobb időmérő edzésével, az év egyik legjobb versenyével. Ha a vártnál keservesebb módon is, de Lewis Hamiltonnak végül így is meglett a kötelező győzelem, amiért jött, és a bajnoki tabellán is újra az élre állt. A levesbe viszont hajszál került Verstappen váratlan második helyével.

Nagy pontkülönbségre vágyott a címvédő ezen a hétvégén, végül csak 7 egységgel tudott többet gyűjteni a hollandnál, ami arra volt elég, hogy minimálisnak tűnő 2 pontos előnyre tegyen szert a Monza után 5 pontos fórral érkező Red Bull-ossal szemben.

Mindezt úgy, hogy Verstappen a hétvégén letudta az elkerülhetetlen motorcseréjét, és jó eséllyel már nem vár rá több büntetés, miközben Hamiltonnál még kérdéses, kihúzza-e a jelenleg a körforgásban lévő két erőforrásával. És úgy, hogy Szocsi igazi Mercedes-pálya volt, és ezt követően a Red Bull reményei szerint most inkább nekik kedvező helyszínek következnek.

Érezhető is volt Hamiltonon némi elégedetlenség a helyzet miatt.

„Az utolsó helyről a másodikra feljönni nagy teljesítmény. A Red Bullok nagyon gyorsak. Az év nagy részében ők voltak a leggyorsabbak. Jó munkát végeztek. És az utolsóról a második helyre feljönni úgy, hogy két büntetése is volt – ezt nevezem óriási kármentésnek”

– állapította még kényszeredett mosollyal Verstappen felzárkózásáról Hamilton.

Hozzátette, a bajnokságban továbbra is ellenfelét látja előnyben. „Nos, az biztos, hogy nehéz lesz. Lement a szezon kétharmada, és eddig ők voltak előnyben. Mindketten szembesültünk különböző akadályokkal, a csapataink is. Még minden nyitott a hátralévő versenyekre. Szerintem jó pályák jönnek számukra, és úgy vélem, szoros lesz közöttünk. Remélem, hogy jó versenyek lesznek.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem örült annak, hogy az eső segítségével az addig a 7. helyen álló Verstappen pár kör leforgása alatt minimálisra csökkentette a Hamiltonnal szembeni hátrányát a versenyen, és a második helyen vitte célba a Red Bullt.

„Szerintem az sem jelentett volna nagy különbséget, ha Lewis csak második lesz, és Max a hetedik helyen ér célba. Talán ugyanaz lett volna a pontszámok terén, mint így, az első és második hellyel. Az ember elkönyveli”

– állapította meg sokat sejtető, kicsit sem elégedett mosollyal az osztrák.

Ami az eső nélkül várható eredményt illeti, egyébként téved. Verstappen a 7. helyével 12 pontot veszített volna Hamiltonnal szemben, ha pedig a brit a hajrában meg tudta volna előzni Norrist, a győzelemért járó 25 egységgel most 14 pontos előnyből várná a folytatást az összetettben.

Ehelyett 2 a differencia. „Meglátjuk, hogy alakul. Nehéz lesz legyőzni őket, de mindent bele fogunk adni” – ígérte Hamilton.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak