Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen Russell remekléséről: A Williams jobb, mint gondolják

Verstappen Russell remekléséről: A Williams jobb, mint gondolják

The Race
Már jobb a Williams, mint amilyen kép még sokakban él róla, Max Verstappen szerint ennek is köszönhetők a George Russell által elért egyre jobb eredmények.

Az utóbbi négy hétvégéből a mostani már a második volt, amikor George Russell a top 3-ban zárt egy időmérő edzést. Spához hasonlóan Szocsiban is kellett hozzá az eső, ám ez mit sem von le a brit érdemeiből. A williamses csapattársától kvalifikáción még sosem kikapó jövő évi Mercedes-versenyző magas szinten vezet idén. Csak elvétve esett ki a Q1-ben, számos alkalommal volt esélyes a pontszerzésre már az év első felében is, a Magyar Nagydíjon elért top 10-es áttörése óta már visszatérő pontszerző, Belgiumban pedig hivatalosan dobogóssá is avatták.

Miközben az elmúlt nehéz szezonjaik után még ma is furcsa Williamst látni a mezőny első felében, Red Bull-os ellenfele, Max Verstappen felhívta rá a figyelmet, nemcsak Russell remeklésének köszönhetők a kiugró eredmények, a csapat autója is nagyot javult.

„Mindenekelőtt: Lando és Carlos is nagyszerű munkát végzett. Ami George-ot illeti, az biztos, hogy nagyon-nagyon jó versenyző, de amikor ilyen dolgokat érsz el, az azt is megmutatja, hogy az autó talán nem olyan rossz, mint amilyennek az emberek gondolják” – vélekedett a holland.

„Pontokat szerzett, jó időmérői voltak, és Spában is jól ment. Ez az autó nyilván nem egy Red Bull vagy Mercedes, de nagyobb szárnyat is használtak, több leszorítóerőt, és természetesen esőben mindig szorosabbá válik. Ettől még így is elképesztő munkát végzett, de az embereknek meg kell érteniük, hogy az autó nem olyan rossz, mint gondolják.”

George Russell (Fotó: XPB)

A Williams fejlődését egyébként maga Russell is sokat emlegette az utóbbi időben, és azt jól jelzi Nicholas Latifi javuló formája is. Míg a kanadai az év első felében nemigen tudott túljutni a Q1-en, mostanság rendszeresen megteszi, és ő is volt már pontszerző.

Verstappen Russell eredményét azért értékelte ilyen részletesen, mert ezúttal inkább csak nézőként követte az időmérő edzés eseményeit a motorcserés büntetése miatt. Így figyelte azt is, ahogyan a másik brit, Russell jövő évi csapattársa, Lewis Hamilton falnak koccant a Mercedesszel a boxutca bejáratánál. „Elég sokszor elhaladt már a boxbejáratnál, szóval gyanítom, tudta, mennyire csúszós. De nem tudom, hogy mi történt, csak a visszajátszáson láttam az esetet, nem néztem meg rendesen. Természetesen jobb lett volna elkerülni a hibát, de gyanítom, ezt ő maga is tudja” – kommentálta bajnoki riválisa baklövését.

Borítókép: George Russell és Max Verstappen (Fotó: FIA Pool)

További tartalmak