Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vesztenivaló nélkül az élre tör, és dobogóról álmodik Russell

Vesztenivaló nélkül az élre tör, és dobogóról álmodik Russell

F1, The Race
Toto Wolff nem zárja ki, hogy George Russell vezetni fogja az Orosz Nagydíjat a Williamsszel. A britnek nincs vesztenivalója, és bátran célba is vette a lehetetlennek tűnő dobogót!

Igazi múltidéző eredményt hozott az Orosz Nagydíj időmérő edzése szombaton. Az élen egy McLaren-versenyző végzett, megelőzve egy ferraris és egy williamses ellenfelet – mintha csak a 2000-es évek első felét írnánk. Lando Norris, Carlos Sainz és George Russell külön-külön is meglepetést okoztak, együtt pedig az év talán legváratlanabb szombati végeredményét hozták össze.

Mindez érdekessé teszi a vasárnapi futamot is, annak első felét biztosan. Szocsiban a pole pozíció nem garancia az első hely megőrzésére a szélárnyékhatás és a második kanyarig (ez az első féktáv) vezető hosszú út miatt. Toto Wolff erre alapozva nem tartja kizártnak, hogy a szombatinál is meglepőbb sorrend alakuljon ki az első körben, és jövő évi versenyzője, Russell álljon az élre egy Williamsszel.

Carlos Sainz és George Russell (Fotó: Batchelor / XPB Images)

„Nem lepne meg, ha George vezetne a második kanyar után. És ezt jó móka lenne nézni. Amíg Lewis felzárkózik, jó lenne, ha a jelenünk és a jövőnk az első két helyen haladna” – mondta nem teljesen komolyan Wolff, azt azért hozzátéve, Szocsiban szerinte a 3. hely a legjobb rajthely.

A viccet félretéve megállapította, jár a dicséret Russellnek. „Erős teljesítményt nyújtott, és komoly kockázatot is vállalt azzal, hogy elsőként állt ki lágy gumikért. Egy olyan időmérőn, amin a nyolcadik-kilencedik hely nézett ki neki, helyes volt a Williams részéről a kockáztatás, és George részéről is. Viszont még így is meg kellett valósítani.”

Lando Norris és George Russell (Fotó: XPB)

Russell eközben a kilátásai kapcsán nagyon is komolyan gondolta, hogy megpróbál vasárnap is egy kiugró eredményt elérni. „Nagyon várom már! A pénteki hosszú etapunk az idei legjobb volt. még így is nagyon le vagyunk maradva a többiektől (utalt Norrisra és Sainzra), és a Mercedes mögülünk rajtol, szóval vár ránk pár csata. De az egyenesekben egészen jól siklunk, jó a végsebességünk, szóval igen, újra meg kell próbálnunk a dobogóért menni. Nincs semmi vesztenivalónk” – tűzte ki a célt.

Spában a verseny tulajdonképpeni elmaradása segítette hozzá a második hely megtartásához. A száraznak jósolt szocsi versenyen ennél nehezebb dolga lesz. Az időmérős harmadik helyét mindenesetre már nem vehetik el tőle, és mint mondta, azt ugyanarra a polcra helyezi, mint a belgiumi első soros rajthelyét. „Nyilván más, de az biztos, hogy ugyanúgy örülök neki. A harmadik hely hihetetlen ezen a pályán a rajthoz. Hosszú út vezet a kettes kanyarig, és remélhetőleg Landótól kapok egy jó kis szélárnyékot az egyes felé.”

Borítókép: George Russell (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak