Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Sokat hibáztunk, nem érdemeltünk pontokat

Gasly: Sokat hibáztunk, nem érdemeltünk pontokat

RaceFans
Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, csapata, noha okos, tehetséges emberekből áll, akiket továbbra is tisztel, túl sok hibát vétett az Orosz Nagydíj hétvégéjén és megérdemelte, hogy pontok nélkül maradt.

Gasly már az időmérő edzés után hangot adott annak, hogy az Alpha Tauri hibát vétett a második etapban, amikor nem hívta ki kerékcserére, a friss abroncsokon ugyanis érzése szerint egy másodperccel is gyorsabb lett volna, míg a használtakon egy tizeddel lecsúszott a továbbjutásról. Ezt pedig különösen fájónak tartotta, hiszen autóját versenyképesnek érezte.

A versenyen aztán a kaotikus utolsó szakaszban, amikor eleredt az eső, az Alpha Tauri kezdetben száraz abroncsokon tartotta Gaslyt, míg közvetlen ellenfelei gyorsan váltottak a köztesekre és több pozíciót is nyertek. Gaslyt aztán a futam végén Lance Stroll még „meg is torpedózta”.

A francia végül tizenharmadikként ért célba, ezzel pedig újra lecsúszott a pontszerzésről. Elmondása szerint megérdemelten, csapata ugyanis több hibát is vétett a hétvégén. „Az első etapot végig (Valtteri) Bottas előtt teljesítettük, a másodikban pedig közvetlenül mögötte voltunk” – kezdte. „Aztán jött az eső. Őt kihívták, mi kinn maradtunk; ő ötödik lett, mi pedig kiestünk a pontzónából.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Nem a megfelelő gumikkal voltunk a pályán, de nem számítottunk több esőre, aztán még több eső esett. Kár érte, sajnálatos volt. Most majd át fogjuk vizsgálni, hogyan javíthatunk az időjárás-előrejelzésünkön” – jelezte.

„A csapatunk kisebb létszámú, és sajnos ezen a hétvégén szombaton és vasárnap is elrontottunk valamit. Elég sok pontot hagytunk ott. Előttünk volt Kimi (Räikkönen) és Valtteri, akik kiálltak, és a többség kiállt, míg mi két-három körrel tovább kinn maradtunk. Ők az ötödik és a nyolcadik helyen végeztek, mi pedig a tizenharmadikon. Szóval teljesen egyértelmű, hogy most nem tudtuk kihozni a maximumot ebből a lehetőségből” – folytatta csalódottan.

„Nagy kár ezért, mert az autónk már sokkal versenyképesebb, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen hibákat kövessünk el, ha az ötödik helyért akarunk harcolni a bajnokságban” – magyarázta a francia, kinek csapata az orosz futamig minden hétvégén szerzett legalább egy pontot.

Ez a sorozat most megszakadt, Gasly ráadásul Monza után zsinórban másodszor maradt pont nélkül. Pedig érzése szerint mindkét helyszínen jobb eredményt érhetett volna el. „Monzában a hatodik helyre kvalifikáltunk. Az edzéseken most újra hatodikak voltunk, és nagyon erős volt a tempónk a közteseken. Ha az utolsó kört nézzük, egy másodperccel gyorsabbak voltunk, szóval megvolt a tempónk. De túl sok hibát vétettünk, és most nem érdemeltünk pontokat. Egyszerűen sokat hibáztunk. Többet kell dolgoznunk, és meg kell értenünk, hogyan használhatjuk ki ezeket a lehetőségeket. Nehéz ezt megemészteni, mert jobbak lehettünk volna, de remélhetőleg erősebbek leszünk a hátralévő versenyeken” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak