Musorujsag
Élő Eredmények
×

Montoya: Norris már tudja, hogy nyerhet, fejben is erősebb lesz

Montoya: Norris már tudja, hogy nyerhet, fejben is erősebb lesz

Autosport, Motorsport TV
A korábbi Forma–1-es versenyző, Juan Pablo Montoya úgy véli, Lando Norris az oroszországi szívfájdalom, a győzelmi esély elvesztése ellenére mentálisan is erősödni fog, még több önbizalmat nyer, és erősebb pilótává válik.

Az addig remekül versenyző Norris az orosz futam véghajrájában veszítette el a győzelmet, miután az egyre erősödő esőben kockáztatott és száraz gumikkal maradt a pályán. A fiatal pilóta végül megcsúszott, majd neki is ki kellett állnia, így a győzelmet az időben cserélő Lewis Hamilton szerezte meg, aki elmondta, szárazon nem hiszi, hogy le tudta volna győzni ellenfelét.

Norris a verseny után elmondta, úgy érzi, összetört a szíve, miután ennyire közel került a futamgyőzelemhez, és egy ilyen kaotikus fordulat után veszítette el azt. Pályatársai, és több szakértő is megjegyezte azonban, a történtek csak még erősebbé teszik majd.

Így véli ezt Juan Pablo Montoya is, hozzátéve, szerinte Norris a történtek után fejben is erősebbé fog válni. „Ez őrületes, és én is nagyon jól tudom, mennyire csalódott, de ha az összképet nézzük, akkor vezetett egy nagydíjat” – nyilatkozta a kolumbiai a Motorsport TV-nek. „Nem nyert, de a futam nagyjában az élen állt, és nem hibázott. Utólag visszagondolva, a rajtrács 90 százaléka szeretné ezt tenni, amit most Lando tett.”

Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB)

„Bebizonyította, hogy meg tudja csinálni, és ez a legfontosabb. Amit ebből pozitívumként ki fog hozni, az a tudat, hogy végre tudja hajtani ezt a feladatot” – folytatta, majd Norris oroszországi versenyét saját 2001-es brazil futamához hasonlította, ahol a domináns Michael Schumachert leelőzve vezetett, amíg a lekörözött Jos Verstappen ki nem ütötte őt a futamból.

„Egy kicsit olyan volt ez, mint ami velem történt Brazíliában, amikor Jos átgázolt rajtam. Mindenki azt hitte, hogy nagyon kiakadtam, pedig valójában nagyon boldog voltam, mert megelőztem Michael és vezettem a nagydíjat. A fejemben az volt, hogy meg tudom csinálni, hogy tényleg meg tudom csinálni. Ha elkezd így hinni magában az ember, hinni abban, hogy meg tudja csinálni, akkor könnyebb is lesz a dolgod” – magyarázta.

Elmondta, érzése szerint a McLaren is tanul a történtekből és jobb döntéseket hoz majd, amint hozzászokik, hogy újra az élen harcol. „Szerintem most nagyon jók. Daniel (Ricciardo) is remek munkát végez, és egyre erősebben teljesít ezzel az autóval. Ezt jó látni. Lando is nagyon jó munkát végez, és remek a kémia közte valamint a csapat között. Megnyerték az előző versenyt, de mostanában nem voltak túl gyakran olyan pozícióban, hogy futamokat nyerjenek. És amikor nem vagy ehhez hozzászokva, akkor ott van rajtad a nyomás, és ilyenkor jönnek a hibák” – fogalmazott.

„Kell egy kis idő, hogy biztos legyél benne, jó döntéseket hozol. Nem hiszem, hogy ezért most bárkit is hibáztatni lehetne. Csapatként elképesztő munkát végeztek. Csak nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ők akarták” – zárta gondolatát Montoya, aki 2005-ben és 2006-ban maga is a McLaren versenyzője volt.

Lando Norris (Fotó: McLaren) Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: McLaren)

További tartalmak