Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: leaszfaltozták a szaúd-arábiai F1-es pályát

Videó: leaszfaltozták a szaúd-arábiai F1-es pályát

Twitter
Elkészültek az aszfaltréteg lefektetésével a decemberi Szaúd-arábiai Nagydíj szervezői. A „világ leggyorsabb utcai pályája” döntött kanyarokkal követi az F1 új irányát.

December 3-án rendezik meg a Forma–1 első Szaúd-arábiai Nagydíját. A helyszín Dzsidda városa lesz, ahol egy utcai, de újonnan, az F1-es céloknak megfelelően megépített versenypályát alakítanak ki.

Az építkezési munkálatok már hónapok óta zajlanak, és mostanra sikerült a pálya teljes, közel 6 kilométeres hosszában lefektetni az aszfaltot.

A világhálón megjelenő videók és fotók hűen megmutatják, hogy az F1 által a világ leggyorsabb utcai pályájának ígért aszfaltcsík több kanyarját is befelé döntötték. Mindez megfelel az F1 új irányvonalának.

A szaúdi pályát Hermann Tilke cége építi, de az F1 mérnökcsapatával együttműködve, kiemelt figyelmet fordítva a „versenyezhetőség” és „előzhetőség” szempontjaira. A sorozat az utóbbi időben rájött, hogy ebben a befelé döntött kanyarok is sokat segíthetnek, mivel többféle ívet lehet rajtuk választani.

A szaúdi pálya építési munkálatainak állását nemrég Michael Masi, az FIA versenyigazgatója is megtekintette

 

 

Képek:

Borítókép: Fotó: F1 Saudi Arabian GP/Twitter

További tartalmak