Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen: Hamilton Szocsiban újabb erényét villantotta meg

Häkkinen: Hamilton Szocsiban újabb erényét villantotta meg

GMM
A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen komoly dicsérettel illette Lewis Hamiltont az Orosz Nagydíj után, kiemelve, a Mercedes klasszisa múlt vasárnap ismét egy fontos erényt villantott meg, a türelmet.

Az elhibázott időmérő után Hamilton csak a negyedik helyről indulhatott Szocsiban, a rajtnál pedig – mivel saját bevallása szerint elsősorban arra összpontosított, hogy elkerülje az ütközéseket – még két pozíciót veszített. Ezeket később az elnyújtott első etapja során vissza tudta nyerni, majd a kerékcsere után is levadászott néhány ellenfelet.

A futam utolsó szakaszában már az addig magabiztosan vezető Lando Norris mögött autózott, folyamatosan csökkentve lemaradását. Honfitársát azonban csak a véghajrában, az egyre erősödő esőben tudta leelőzni, miután ő és csapata feltette a köztes abroncsokat, Norrisék pedig nem.

Hamiltont az újabb siker után többen dicsérettel illették, mondván végig higgadtan versenyzett, ez pedig kulcsfontosságú a bajnoki küzdelemben. Így látja ezt a korábbi kétszeres bajnok, Mika Häkkinen is. „Minden természetes gyorsaságát és tapasztalatát felhasználta ahhoz, hogy megszerezze pályafutása századik győzelmét” – írta összegzőjében.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

„Nagy teljesítmény volt ez a hétszeres bajnoktól. Egy másik fontos tulajdonságát is megvillantotta a futamon, mégpedig a türelmét. Ez is egy olyan erény, amit az ember idővel elsajátít, főleg akkor, ha bízik magában, az autóban és a csapatában. Megtanulsz arra koncentrálni, hogy a saját stratégiádnak megfelelően vezess, és hagyod, hogy a verseny neked megfelelően alakuljon. Ez láthattuk Szocsiban is. A nehéz időmérő, a pozícióveszítések után Lewis talpra állt” – magyarázta.

„Minden egyes célpontot leszedett, és fokozatosan lopta a távolságot Landóval szemben, miközben végig higgadt volt. Száraz pályán nehezen tudott volna elmenni Lando McLarenje mellett, szóval az eső neki egyértelmű lehetőséget teremtett” – folytatta.

A szezonból és Hamilton valamint Max Verstappen bajnoki csatájából már csak hét futam van hátra, ebben a csatában pedig Häkkinen szerint újabb fontos momentum volt az, hogy a brit győzelmével visszaszerezte a vezetést. „A bajnokság szempontjából ez egy nagyon fontos győzelem volt Lewisnak. Ez volt az első sikere a júliusi, hazai győzelme óta, és erre a győzelemre nagy szüksége volt, hiszen a riválisa most a mezőny végéről indult” – fogalmazott.

Fotó: Mercedes
Borítókép: Lewis Hamilton(Fotó: XPB)

További tartalmak