Musorujsag
Élő Eredmények
×

Latifi szerint egyértelmű, mi áll javulása hátterében

Latifi szerint egyértelmű, mi áll javulása hátterében

F1i
A Williams kanadai versenyzője, Nicholas Latifi úgy érzi, az utóbb hetek, hónapok látványos formajavulása a szintén javuló stabilitásának és az abból fakadó önbizalom növekedésnek köszönhető.

A 2020-ban debütáló Latifinek nem volt könnyű dolga újoncszezonjában, hiszen a mezőny akkor leggyengébb autójában kellett helyet állnia a jövő egyik legnagyobb tehetségének tartott George Russell mellett. Második évére a Williams látványos fejlődést ért el, a szezon második felében pedig ő maga is javított; egyre gyakrabban tud közel kerülni Russellhez.

Latifi a Magyar Nagydíj (itt szerzett először pontot, a futamon egyébként Russellt is megelőzve) óta Belgiumban is pontot szerzett és háromszor került be a Q2-be. Az autóé mellett tehát az ő formája is javult, melynek okai a kanadai szerint egyértelműek.

„A legfontosabb dolog a következetesség” – nyilatkozta. „Tavaly is voltak időszakok, vagy hétvégék, amikor volt egy-két villanás, amikor megvolt a tempó, csak nem volt meg stabilan az időmérőn, vagy a futamon. Most viszont ezt egyre következetesebben össze tudom rakni, ez pedig egyre magabiztosabbá tesz. Az előző versenyeken azonban mindig volt valami rajtam kívül álló ok, ami visszavetett” – tette hozzá.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

De pozitív, hogy ezeken a futamokon is ott voltam a sűrűjében, és ha a folytatásban is jól dolgozunk a csapattal, valamint én is jól végzem a munkám, akkor több ilyen lehetőségünk lesz, mert most azért már kapunk esélyeket” – emelte ki.

Ami az esélyeket illeti, Latifi Szocsiban is futhatott volna egy jó időmérőt, tempója ugyanis a Q1-ben teljesen rendben volt, a csapattárs pedig az utolsó percekben profitálni tudott a változó körülményekből. „Látva George teljesítményét, nyilvánvaló, hogy lett volna potenciál az időmérőben. Az is biztató volt, amit a Q1-ben csináltam. Valamilyen okból kifolyólag szárnyaltunk” – fogalmazott.

„Az etap közepén, amikor még nedves volt a pálya, olyan köridőt futottam, ami akkor hatodik helyet ért, és ez elég jó volt ahhoz, hogy a legjobb tízben maradjak akkor is, amikor a többiek javítottak a száradó pályán. Gyorsnak éreztem magam, és jó lett volna látni, mire vagyunk képesek. Ha jól dolgoztam volna, Q3-ban lettem volna, aztán kiderült volna, hol végzünk. Vállalhattuk volna a kockázatot, mert nem volt veszítenivalónk. De ez ilyen. De lesznek még lehetőségeink, és több is, mert a tempónk már jobb. Egyszer ki is használjuk majd ezeket” – folytatta.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak