Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Mercedes-partnerség is nagy segítség volt a McLarennek

A Mercedes-partnerség is nagy segítség volt a McLarennek

F1i
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl kijelentette, az alakulat fejlődését a motorpartnerrel, a Mercedesszel való szenzációs együttműködés is segítette, a váltás tehát pont azt hozta, amit vártak tőle.

Három a Renault-val töltött szezon után a McLaren úgy döntött, ismét motorpartnert vált és 2021-től újra a Mercedesszel dolgozik (velük 1995 és 2013 között már dolgoztak, együttműködésük pedig számos futamgyőzelmet és bajnoki címeket is hozott). Csapatvezetőjük szerint a váltás, ahogyan arra számítottak is, előrelépést hozott.

Hiába csökkentették ugyanis lemaradásukat a riválisok, a Mercedes erőforrása számos szakember szerint továbbra is a legerősebb és a leghatékonyabb a mezőnyben. Ezen felül pedig Andreas Seidl szerint maga a partnerség, a németekkel való közös munka is nagy segítség volt.

„Először is, a köridő természetesen a teljes csomag adja, és ebben az erőforrásnak is fontos szerepe van” – kezdte a német szakember. „Egyértelmű oka volt annak, miért döntöttünk a Mercedes-motor mellett, ez pedig nem más, minthogy azt az erőforrást szerettük volna az autónkba helyezni, ami megnyerte a világbajnokságot.”

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

Seidl kiemelte, a váltással szerették volna megszerezni a lehető legjobb mércét az erőforrások minőségét illetően, hogy a mezőny legerősebb motorját használva megtudják, hol állnak csapatként az autójuk alaptempójával.

„Nagyon boldog vagyok, ha a kapcsolatunk első hónapjaira gondolok, arra, ahogyan az együttműködés kezdődött. Úgy gondolom, mindkét csapat szenzációs munkát végzett a télen, mi is Wokingban és a Mercedes is Brixworth-ben a koronavírussal kapcsolatos korlátozások ellenére is. Remek munkát végeztünk azzal, hogy integráltuk ezt az erőforrást az autóba” – magyarázta.

„Már az első teszttől kezdve készen álltunk, nem voltak megbízhatósági problémáink. Az eredmények, amiket idén értünk el, valamint a nagyszerű munka, amit a csapat végzett a versenyautóval, önmagáért beszél” – fogalmazott, majd egyértelművé tette, a Mercedes nem próbál az útjukba állni, annak ellenére sem, hogy a McLaren egyre közelebb kerül hozzájuk. „Ez a meggyőződésem. A jövőben, ha a bajnoki címért harcolunk sem állnak az utunkba” – mondta.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak