Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mazepin: Számomra két Mick létezik

Mazepin: Számomra két Mick létezik

Bild am Sonntag
Túlzás lenne őket barátoknak nevezni, ám Nyikita Mazepin állítja, a versenypályán kívül kedveli Mick Schumachert.

Külső ellenfelek híján egymás legnagyobb riválisa lett a Haas két újonca az, Nyikita Mazepin és Mick Schumacher az F1-ben. Már többször is összekülönböztek a pályán, az orosz pedig a nyilvánosság előtt többször célozgatott arra, hogy házon belül nem feltétlenül kap azonos feltételeket kollégájával, mivel az év első felében egy nehezebb vázzal kellett versenyeznie.

A német Bild am Sonntagnak adott interjúban Mazepin az „elvárható” jelzővel jellemezte a Schumacherrel ápolt kapcsolatát, amit el is magyarázott. „Olyan csapattársak vagyunk, akik előreviszik a csapatot. Ő nem fogadná el, ha második számú lenne, és én sem tenném. A pályán ugyanúgy le akarom őt győzni, mint a többi versenyzőt, és együtt jobb teljesítményre sarkalljuk egymást.”

Hangsúlyozta, csak versenyzőként van meg ez a fajta rivalizálás közöttük.

„Barátságnak talán túlzás lenne nevezni, de tiszteljük egymást. Számomra két Mick létezik. A pályán kívül kedvelem őt és a stílusát. Egykorúak vagyunk, ambiciózusak, tehetségesek. Ha segítségre lenne szüksége, én mindig próbálnám támogatni őt.”

Mick Schumacher és Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

„Mick száztíz százalékig megérdemli a helyét az F1-ben, és velem is ez a helyzet. Mindketten gyorsak vagyunk. Harcolni akarok vele, motiváljuk egymást, és tudom, hogy edzenem kell ahhoz, hogy tartani tudjam vele a lépést, mert ő is minden nap ezt teszi. Egyikünk sem lazíthat.”

Elmondása szerint tanulni is tud Schumachertől. Mazepin gyerekkorában felnézett a hétszeres világbajnok Michael Schumacherre, és úgy érzi, fia hasonlít rá. „Egy tehetséges családból jön. Amik az apját, Michaelt olyan jóvá tették, azok a tulajdonságok  nála is megvannak. Megtiszteltetés számomra mellette versenyezni. Alaposan megfigyelem, hogy mit csinál, és próbálom még jobban csinálni ugyanazt” – árulta el az orosz.

Borítókép: Nyikita Mazepin és Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak