Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Korábban tárgyaltunk Norrisszal

Red Bull: Korábban tárgyaltunk Norrisszal

Oe24
A Red Bullnak is fájt a foga korábban Lando Norrisra, és még tárgyaltak is vele – árulta el Helmut Marko.

Nem nyerte meg a versenyt, de megszerezte a pole pozíciót, és a futam nagy részében ő állt az élen – Lando Norrist ez önmagában is a múlt hétvégi Orosz Nagydíj hősévé tette. A McLaren versenyzője harmadik szezonjában egészen magas szinten teljesít, a Mercedestől és a Red Bulltól elmaradó autójával is minden esélye megvan arra, hogy akár a harmadik helyen zárja a bajnokságot.

Nem csoda, hogy a McLaren idén már év elején hosszú távon meghosszabbította vele a szerződését, és rá alapozza a jövőjét. Kétségkívül az F1 jövője is ő – több fiatal kollégájával együtt.

A Red Bull utánpótlás-programját irányító Helmut Marko az Österreich című lap online kiadásának nyilatkozva elmondta, Norris tehetsége neki már korábban feltűnt, sőt, próbálta is Red Bull-ossá tenni a britet. „Már korábban is feltűnt nekem Norris” – mondta, majd elárulta, tárgyaltak is vele.

„Voltak megbeszéléseink vele, de hosszú távra elkötelezte magát a McLarenhez. És mi hűek maradtunk a saját utunkhoz.”

Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Norris Red Bull-ossá válásáról pár évvel ezelőtt találgatott a sajtó. Amikor a Red Bull és a McLaren 2018-ban a Toro Rosso korábbi technikai igazgatója, James Key wokingi munkakezdéséről egyezkedett, szó volt arról, hogy Markóék szeretnék a B-csapatuk versenyzőjévé tenni Norrist. A McLaren végül nem engedett, és a fiatal tehetség a következő idényben a Toro Rosso helyett náluk mutatkozott be az F1-ben. Norris egyébként korábban egy interjúban elárulta, kicsit sem bánja, hogy nem vált a Red Bull sokszor könyörtelen utánpótlás-programjának a tagjává.

Marko tisztázta, annyira azért nem hiányzik nekik Norris, mivel ott van a csapatukban Max Verstappen, akit többre tart a mclarenesnél. „Max a ranglistámon még mindig elöl van, mivel minden körülmények között, bemelegítés nélkül egyből hozza a teljesítményt. Ezt most Szocsiban is bizonyította, lenyűgöző módon. Még a versenyt is megnyerhette volna, ha egy körrel korábban áll ki a boxba” – méltatta a hollandot.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak