Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norrisnak Hamilton vigasztalása esett legjobban

Norrisnak Hamilton vigasztalása esett legjobban

ITV
A McLaren versenyzője, Lando Norris elismerte, nagyon jól estek neki a riválisok biztató szavai, miután elveszítette győzelmi esélyét Oroszországban, Lewis Hamilton vigasztalása viszont különösen kedves volt számára, hiszen egy olyan pilótától jött, akire már gyermekként is felnézett.

Sokáig úgy tűnt, Norris megszerezheti első győzelmét Szocsiban, hiszen végig magabiztosan vezetett és a rá viszonylag gyorsan felzárkózó Hamiltont is tartani tudta (a honfitárs gyorsan lecsökkentette hátrányát, de előzési pozícióba száraz pályán nem került). Esélyeit az eső foszlatta szét, Norris ugyanis kockáztatott az egyre vizesebb aszfalton, míg Hamilton időben cserélt.

A fiatal pilóta aztán megcsúszott, ezzel valamint a későn megejtett cserével pedig bukta a vezetést, sőt a dobogós helyezést is; végül csak hetedikként ért célba. A futam után többször elmondta, megviselték a történtek, de érzi, erősebben tér majd vissza, és tanul a kudarcból.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Később aztán számos rivális, szakértő és korábbi versenyző is vigasztalta őt, mondván, eljön még a nap, amikor nyerni fog, az oroszországi hiba pedig csak még edzettebbé teszi. Pozitívan nyilatkozott róla Hamilton is, a hétszeres világbajnok szavai pedig különösen jól estek a fiatal versenyzőnek, aki már gyerekként is felnézett honfitársára.

„Lewis mondandója (nagyon jól esett), mert ő az a srác, akire már gyermekkoromban figyeltem” – nyilatkozta Norris az ITV-nek. „És ő Lewis, egy hétszeres világbajnok, tőle hallottam mindezt, aki annyi mindenen keresztülment már, valószínűleg ennél sokkal rosszabb történéseken is.”

„De azt hiszem, az én szemszögemből ez a legrosszabb érzés, mert az első győzelemről volt szó, amit az ember igazán meg akar szerezni. Sok versenyző mondta, hogy jó munkát végeztem, és eljön még az én időm, ami nyilván nagyon jól esett. De amikor olyasvalakitől jön, akire felnéztél, vagy akiről tudod, hogy már túl van ezen az egészen, akkor az mindenképpen többet jelent” – zárta gondolatát a fiatal versenyző, aki az oroszországi esettől eltekintve élete szezonját futja.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris és Lewis Hamilton (Fotó: McLaren)

További tartalmak