Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso megtartaná a lendületet idei legjobb futama után

Alonso megtartaná a lendületet idei legjobb futama után

Alpine
Az évet döcögősen kezdő, de egyre jobb formába lendülő Fernando Alonso átmentené az oroszországi lendületet a szezon utolsó hét versenyére, melyek mindegyikén fontos pontokat szerezne csapatának.

A csapatváltókhoz és az újoncokhoz hasonlóan a kétéves kihagyás után visszatérő Alonso is nehezen kezdte a 2021-es évet, köszönhetően többek között annak, hogy a mezőny tagjainak minden korábbinál kevesebb lehetősége volt a tesztelésre a start előtt. A kétszeres világbajnok aztán felvette az Alpine és az F1 ritmusát és egyre több kiugró eredményt szállított.

Remekül teljesített az Orosz Nagydíjon is, ahol érzése szerint csak a kaotikus véghajrának köszönhető, hogy lemaradt a dobogóról. Ami a folytatást illeti, Alonso természetesen ezt a formát vinné tovább, és fontos pontokat gyűjtene az Alpine-nak.

„Azt hiszem, az oroszországi volt az egyik legjobb versenyem a szezon során” – kezdte előzetesét a kétszeres bajnok. „Az autó a futam során versenyképes volt, a Ferrarival, a McLarennel és a Red Bull-lal vívott csata pedig nagyon izgalmas a vége felé. Néhány kör alatt több pozíciót is javítottunk” – tette hozzá a végjátékra utalva.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso két másik erős teljesítményt is felhozott. „A silverstone-i sprint szórakoztató volt és a magyar futam is, nyilvánvaló okokból” – utalt a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelemre, negyedik helyezésére és a csapattárs, Esteban Ocon győzelmére. „Volt néhány jó versenyünk idén, és ami fontos, hogy következetesek tudtunk lenni. Ezt kell fenntartanunk, és több pontot kell szereznünk a csapat számára, hogy jó pozícióban zárhassuk a szezont.”

A spanyol 2011 után idén versenyez először a török pályán, ahol a tíz évvel ezelőtti (mint a koronavírus miatti naptármódosítások miatt kiderült, ideiglenes) búcsú előtt folyamatosan pontot tudott szerezni.

„Szép emlékeim vannak a Török Nagydíjról. A pálya remek keverékét adja a nagy sebességű kanyaroknak és az előzési lehetőségeknek. A nyolcas kanyar egy egyedülálló kihívás, és már alig várom, hogy egy modern Forma–1-es autóval is teljesítsem. 2006-ban szórakoztató csatát vívtam itt Michaellel (Schumacher). Az utolsó körben, az utolsó kanyarban is közvetlenül ott volt mögöttem. És ez csak egy volt az abban a szezonban, a pályán vívott csatáink közül” – emlékezett vissza.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak