Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly: Jobb esélyt érdemeltem volna

Gasly: Jobb esélyt érdemeltem volna

RacingNews365
Bár egy ideje már eldőlt, hogy 2022-ben is a bikások második számú alakulatánál marad, Pierre Gasly fő célja továbbra is az, hogy meggyőzze főnökeit, megérdemel még egy esélyt a Red Bullnál, és talán idei évéért is megérdemelt volna egy jobbat…

Mióta a bikások lefokozták, Gasly egyre jobb formát mutat: már 2019-ben dobogós volt a Toro Rossóval, azóta pedig a jelenleg Alpha Taurikánt futó istálló vezérpilótájává vált: folyamatosan szállítja a magabiztos pontszerző pozíciókat és tavaly már futamgyőzelmet is szerzett. Ezt látva fölmerült, 2022-ban akár vissza is térhet a Red Bullhoz.

A bikások azonban az Alpha Tauri vezéreként számítanak rá a folytatásban, első számú alakulatuknál pedig megtartják Max Verstappen és Sergio Pérez kettősét. Gasly ezzel a döntéssel kapcsolatban korábban kijelentette, ő maga is meglepődött rajta.

Most tisztázta, nem Pérez ellen beszélt (aki egyébként a szezon második felében alulteljesít), hanem csupán úgy érezte, az idei erős teljesítmény miatt megérdemelt volna egy jobb esélyt. „Hogy mindent egyértelművé tegyek, a kijelentésnek semmi köze sem volt Sergióhoz. Sokkal inkább magamhoz és a Red Bull-lal való kapcsolatomhoz volt köze” – szögezte le.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Úgy érzem, nagyon jó szinten teljesítettem a Toro Rossónál, jobban, mint 2018-ban, amikor először lehetőséget kaptam. Jobb szinten teljesítek és tapasztaltabb is vagyok. Úgy éreztem, az idei év alapján jobb esélyt érdemeltem volna, de ez a döntés” – magyarázta.

„Ettől nem leszek motiválatlanabb. Voltam már olyan helyzetben, mint most Sergio. A karrierem szempontjából az a célom, hogy a Red Bullnál legyek, ebben pedig nincs semmi meglepő. Olyan autóban akarok ülni, amivel a győzelmekért és a dobogós helyezésekért harcolhatok. Mindig is ez lesz a cél, mert minden nap ezért dolgozom, és magamon, fejlesztem magam, hogy jobb versenyző legyek, hogy futamokat nyerhessek” – folytatta.

„A Red Bull döntött, én pedig örülök, hogy a csapatnak nagyon sikeres éve van. Továbbra is keményen nyomom, és próbálok lehetőséghez jutni a jövőben. Mert ezt akarom. A világbajnoki címért akarok küzdeni” – jelentette ki határozottan.

Ami a közeljövőt illeti, Gasly úgy érzi, az Alpha Tauri versenyképes lesz a hétvégi Török Nagydíjon. „A tempó tekintetében magabiztos vagyok. Szocsiban gyorsak voltunk, nem a tempóval volt baj. Monzában is hasonlóan alakultak a dolgok, és ott is más tényezők miatt nem tudtuk a legjobb munkát végezni. De a tempó megvolt, szóval bízok benne, hogy jók leszünk. Csak mindent tökéletesen kell végrehajtani, a taktikát is. Tiszta hétvége kell, és pontokat szerezhetünk” – mondta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak