Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem tervezi Bottas-vonattal segíteni Hamilton felzárkózását a Mercedes

Nem tervezi Bottas-vonattal segíteni Hamilton felzárkózását a Mercedes

Sky Sports, Autosport
Kemény dió lesz az előzés a hátrasorolt Lewis Hamiltonnak a Mercedes főnöke szerint, de Valtteri Bottast nem kívánják blokként bevetni érte.

Hiába volt mindenkinél gyorsabb egész hétvégén, Lewis Hamiltonnak csak a 11. rajthely jut a Török Nagydíj vasárnapi rajtrácsán. A motorcseréért fizet 10 rajthellyel. Elmondása szerint még így is a győzelem lebeg a szeme előtt, ám hogy tényleges esélye lesz-e rá, azt még sem ő, sem a csapata nem tudja megmondani.

Mellette szól az egész hétvégi tempófölényük, ellene, hogy Toto Wolffék szerint sokkal nehezebb az előzés a török pályán, mint azt előzetesen gondolták. „A jó hír, hogy az autónk nagyon gyors, Valtteri pedig a pole-ban áll. A negatív oldal, hogy akár az első sor is a miénk lehetne ezen a hétvégén, de nem a miénk, hátra kell mennünk. És nem lesz könnyű a felzárkózás, mivel minden autó a közepesen fog rajtolni körülöttünk, kivéve Cunodát. Szóval az előrelépés nehéz lesz” – magyarázta Wolff.

„A hosszú etapokon tegnap volt, hogy a Haas és a Williams mögött voltunk, és még közel kerülni is nehéz volt. Emiatt szerintem inkább a stratégiák fognak segíteni holnap.”

Hozzátette Hamilton képességeiben azért nagyon bíznak. „Ez egy kisebb csapás számunkra, de ez van. Egy dolgot tehetünk: próbálkozunk mindennel. És nem is kívánhatnánk jobb versenyzőt Lewisnál, ha arról van szó, hogy előzni kell, és keresztül kell vágni a mezőnyön.”

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

„Mint mondtam, pénteken szimuláltunk pár helyzetet, és nagyon nehéz a forgalomban. Ez egész évben jellemző. De most meg kell küzdenünk ezzel. Stratégiai szinten nem sok lehetőségünk marad a próbálkozásra, de reméljük, hogy mire a vonat elejére kerülünk, az élmezőny nem fog eltűnni addigra.”

Ezt éppenséggel akár meg is próbálhatják elkerülni. A pole pozícióból a másik versenyzőjük, Valtteri Bottas fog rajtolni, aki ha megőrzi a vezető pozícióját, akár kontrollálhatja is a tempót az élről, ügyelve arra, hogy egyben maradjon a mezőny Hamilton előtt.

Wolff azonban ígérte, nem fogják kihasználni a finnt.

„Valtteri a saját versenytét fogja futni holnap. Itt a győzelem a tét. Valtteri győzelme és a csapat győzelme. Nem fogjuk összegyűjteni vele a mezőnyt”

– mondta a csapatfőnök.

Hozzátette, a Red Bull hétvégi gyengélkedése kapóra jön nekik, így magabiztosak lehetnek. „Magunkkal kell foglalkoznunk. Valtteri meg akarja nyerni a versenyt, és ez a legjobb lehetősége. És ez segítheti Lewist is. A Red Bull nem volt valami versenyképes ezen a hétvégén. A hosszú etapokon még rosszabbak voltak, mint egy körön.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak