Musorujsag
Élő Eredmények

Bocsánatot kért Alonso Schumachertől, miután kiforgatta őt

Bocsánatot kért Alonso Schumachertől, miután kiforgatta őt

Racefans, Motorsport-Total
Nem esett nehezére bocsánatot kérni Fernando Alonsónak Mick Schumachertől az isztambuli ütközésükért. A spanyol úgy érzi megérdemelte a büntetést.

Hiába futotta a visszatérése óta legjobb időmérő edzését és rajtolt olyan előkelő helyről, amilyenről 2014 óta nem tudott, Fernando Alonsónak már az első kanyarban elszállt a reménye a jó eredményre a Török Nagydíjon. Miután Pierre Gasly kiforgatta őt, a mezőny sűrűjébe került, ahol nem sokkal később jött az újabb incidens: ezúttal ő forgatta meg Mick Schumachert, miközben a 15. helyért csatáztak.

Alonso Gaslyhoz hasonlóan egy 5 másodperces büntetést kapott, és végül csak a 16. helyen ért célba. A leintés után bocsánatot kért Schumachertől, és elfogadta a büntetését.

„Az első körökben nagy volt a vízfüggöny, elég keveset lehetett látni. Nem csodálom, hogy nem látott engem. Összeértünk, és sajnos megpördült. Sajnálom. Büntetést kaptam érte, és természetesen elfogadom”

– tette fel a kezét a spanyol.

„Valószínűleg nem az volt a legjobb hely az előzésre. Láttam a helyet, és ki akartam használni. De aztán megpördült, és megkaptam a megérdemelt büntetésem.”

Schumacher ezzel Alonso sorstársává vált: ő is egy ellenfele hibájának köszönhetően bukta el már a verseny elején a szombaton kivívott idei legjobb helyezését. A piruettje után nehéz helyzetben volt, sokáig Nyikita Mazepint sem tudta megelőzni. „Onnantól ugyanaz volt, mint ami száraz pályán: egyszerűen nehéz követni a másikat. A gumik egyből túlmelegszenek, csúszkálni kezdesz rajtuk. Onnantól nagyon nehéz volt” – mondta az incidensről Schumacher.

Fernando Alonso és Mick Schumacher ütközése (Fotó: F1)

Alonso személyesen is bocsánatot kért régi nagy ellenfele, Michael Schumacher fiától. „Ez az egész csak azért történt meg, mert a tizennegyedik helyen voltam, és nem ott lett volna a helyem” – jegyezte meg, utalva a Gasly-esetre.

„A szerencse kerül minket idén. Lehet, hogy csak a következő évre halmozzuk fel… Az első kanyarban mindig nehéz ilyen viszonyok mellett. Az első kanyarban, a rajt után találkoztunk először esőgumikon. Ilyenkor megesik az ilyesmi. Sajnos ma velünk történt, éppen akkor, amikor a legjobb ötben voltunk.”

„Frusztráló ez, mert amikor nem vagyunk versenyképesek, unalmas futamunk van, amikor meg versenyképesek vagyunk, őrült időjárás van, és őrült dolgok történnek”

– sajnálkozott a balszerencséjén a kétszeres bajnok.

Az Alpine-ja egyébként nem tűnt olyan versenyképesnek vasárnap, mint szombaton. „Idén valamiért kevésbé vagyunk versenyképesek a köztes gumin. Ma az egész versenyt a köztesen teljesítettük, még csak fel sem tettük a száraz gumikat. Szóval igen, muszáj versenyképesebbé válnunk ezen a keveréken” – állapította meg.

Borítókép: Fotó: Twitter

További tartalmak