Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly: Nem tudom, hová mehettem volna

Gasly: Nem tudom, hová mehettem volna

RaceFans
Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly egyelőre nem akarja véleményezni a Török Nagydíjon kapott öt másodperces büntetését, azt azonban megjegyezte, nem igazán tudott volna hová menni, mielőtt megforgatta Fernando Alonsót, hiszen a másik oldalon Sergio Pérez támadta őt.

A francia a verseny rajtja után az első kanyarban ütközött spanyol riválisával, aki az incidenst követően visszacsúszott a mezőny végére. Gasly később öt másodperces büntetést kapott Alonso kiforgatásáért, amit még kerékcseréje alatt le tudott tölteni (a leintést követően aztán két büntetőpontot is beírtak a neve mellé).

Az Alpha Tauri versenyzője – aki végül hatodikként ért célba, két peches futam után tehát vissza tudott térni a pontzónába – egyelőre nem akarja véleményezni a bírák döntését, azt azonban megjegyezte, nem igazán tudott volna hová „menekülni”.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Volt egy kontakt, valóban, és meg is kaptam a büntetésem” – nyilatkozta a francia. „Hogy helyes döntés volt-e, vagy sem azt nem tudom, előbb meg kell néznem a felvételeket. Nyilvánvaló, hogy kevés helyem volt. Sergio ott volt a belső íven, Fernando pedig a külsőn. Szóval eléggé egyértelmű, hogy nem volt túl sok helyem.”

Kiemelte, tudta, hogy Alonso ott van mellette, ugyanakkor Pérez miatt már eleve szorongatott helyzetben volt. „Láttam azt is, hogy Sergio ott van mellettem. Próbálkoztam, ahogy csak tudtam. Tudjuk, nem jó belekeveredni ezekben a szituációkba, ha ennyi autó van egymás mellett” – mondta.

 „Nem igazán jut eszembe más hasonló szituáció, de ez van” – jegyezte meg a büntetés kapcsán, amit trükkösnek érez. „Nem igazán tudom, hová mehettem volna. Trükkös dolog ez, hiszen az első kanyarban voltunk, és ilyenkor nagy az esélye annak, hogy történik valami. Nem akarok olyan balesetbe keveredni, ami tönkreteszi a futamom, szóval próbáltam a két autó között maradni. De nem volt sok helyem” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak