Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Ricciardónál is motort cseréltek

Hivatalos: Ricciardónál is motort cseréltek

FIA
A félresikerült időmérő edzése után a McLaren nem gondolkodott sokat, Daniel Ricciardo is megkapta az idei negyedik Mercedes-motorját.

Már a Q1-ben búcsúzni kényszerült Daniel Ricciardo a Török Nagydíj időmérő edzésén. Eredetileg a 15. rajthely lett volna az övé a délutáni versenyen (13:30, M4 Sport – élő), ám a McLaren úgy döntött, ezt a pozíciót nem nagy veszteség eldobni azért cserébe, hogy versenyzőjének legyen egy negyedik erőforrása az év hátralévő részére.

A Mercedes-motort használó csapatoknak mindegyikének szüksége lesz még egy plusz motorra, és mivel Ricciardónál a helyzet adta magát, a csapat vasárnapra be is építette a 3-as rajtszámú autóba az új belső égésű motort, turbófeltöltőt, MGU-H-t és kipufogórendszert. Mindez együttesen a mezőny végi hátrasorolást jelenti a nyolcszoros futamgyőztes számára.

Ricciardo a harmadik motorcsere miatt büntetett versenyző a hétvégén. Míg Lewis Hamiltonnak csak 10 rajthely járt, addig Carlos Sainzot ugyancsak a mezőny végére kellett mennie. A gyakorlatban a ferraris indul majd előrébbről (19. hely), köszönhetően annak, hogy előrébb végzett a szombati időmérő edzésen, amelyen egyébként éppen ő volt az, aki kiütötte Ricciardót a Q1-ben.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek