Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Nem néz ki túl jól a hetedik hely, de ebben ennyi volt

Norris: Nem néz ki túl jól a hetedik hely, de ebben ennyi volt

F1i
Tudja, hogy nem tűnik túl jó eredménynek, Lando Norris azonban úgy érzi, a hetedik helyezés volt a legjobb, amit a múlt vasárnapi Török Nagydíjból kihozhatott. Főleg úgy, hogy az előzést a futam végén lehetetlen küldetésnek találta.

Két kiugróan jó hétvége után a McLaren gyengébben teljesített Törökországban: Daniel Ricciardo már az időmérő első szakaszában kiesett, majd a versenyen nem tudta visszaküzdeni magát a pontszerzők közé, a csapattárs, Lando Norris pedig – aki általában erősebben teljesít – a hetedik helyről indulva hetedikként ért célba.

A futam végén ugyan nagyon közel volt az ötödikként célba érkező Lewis Hamiltonhoz és a hatodik Pierre Gaslyhoz, előzni nem tudott. Ennek kapcsán elmondta, a manőverezést most különösen nehéznek találta.

Ami pedig az eredményt illeti, bár nem örült neki, és tudja, nem is mutat jól, úgy érzi, több nem volt a futamban. „Nagyon trükkös verseny volt, már csak a körülmények miatt is” – kezdte. „Ezek eléggé megnehezítették a dolgunkat. Figyelni kellett, mennyire koptathatjuk őket, mennyit kell spórolni velük, mikor kell kiállni cserélni.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Tényleg nagyon változó volt ez, mivel a köztesek majdnem sima felületű abroncsokká váltak, ami egy rövid ideig nagyon jó, amikor száraz a pálya, de ha túl sima lesz, akkor slickké válnak, ahhoz pedig most túl sok volt a víz. Mindenki látta Sebastian (Vettel) bemutatóját a slickeken” – folytatta.

„Egyszerűen nehéz volt. Nagyon könnyű volt hibázni és kiesni, megpördülni és így tovább. Nem hangzik túl jól ez a hetedik hely, de ez volt a legtöbb, amit elérhettünk. A rajtrácsra menet eléggé ijesztő volt a vízpermet, mert semmit sem lehetett látni. Eléggé megijedtem, mennyire rossz a helyzet. Még az első körben is az volt, de aztán sikerült előnyt nyerni, és onnan egész jól menedzseltem a futamot” – jegyezte meg büszkén.

„Az utolsó körben egy kicsit közelebb kerültünk Pierre-hez és Lewishoz, de amikor az ember nagyjából egyforma tempót diktál az előtte lévőkkel, nagyon nehéz előzni. Amikor utolértem Pierre-t, még sokkal gyorsabb voltam, de nagyon sok piszkos levegőt kaptam, főleg, amikor a legmagasabb szintű tapadásra lett volna szükségem. Emiatt eléggé küzdelmes volt a dolog. Próbálkoztunk, de szerintem ez a hetedik hely volt a legjobb, amit kihozhattunk a futamból” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak