Musorujsag
Élő Eredmények

Andretti elismerte, figyeli az F1-es lehetőségeket

Andretti elismerte, figyeli az F1-es lehetőségeket

GMM
Az Andretti Autosport első embere, Michael Andretti elismerte, figyeli, mikor adódik jó lehetőség az F1-es csatlakozásra, az Alfa Romeóval szóba hozott szakember azonban új információkkal nem szolgálgat a tárgyalások menetéről.

Az utóbbi időben több megbízható forrás is arról cikkezett, hogy az 1978-as világbajnok, Mario Andretti fia, Michael – aki az 1990-es években maga is versenyzett a királykategóriában – többségi tulajdonosként bevásárolhatja magát az Alfa Romeóhoz; a Race úgy tudja, amennyiben az üzlet összejön, a csapat 80%-a kerülhet az amerikai szakember kezébe.

Ha összejön az üzlet, Andretti a csapat második versenyzői ülését (a még egyetlen kiadó helyet a 2022-es mezőnyben) az istálló IndyCar-alakulatában remeklő Colton Hertának adhatja, kinek főszponzora, a Gainbridge is csatlakozhat a gárdához.

Michael Andretti (Fotó: XPB)

A lap magát a csapatvezetőt is felkereste, aki nem tagadta, hogy szemezik a Forma–1-gyel, a beszállás pedig „nagyszerű lenne”, de kiemelte „hosszú utat kell még megtenniük addig, amíg mindez megtörténhet.” Az amerikai tehát tagadni, és megerősíteni nem kívánta a híreszteléseket.

Az Autoweek az Andretti Autosport szóvivőjét kereste fel, aki hasonlóan óvatosan nyilatkozott, igaz ő is elismerte, izgalmasnak tartják az F1-es csatlakozás lehetőségét. „Hogy Michael érdeklődik az F1-be kerülés iránt, az nem titok. A versenyzés a vérében van, a csapat pedig az évek során több különböző lehetőséget is megvizsgált, legyen szó NASCAR-ról, sportautózásról, vagy az F1-ről. Ha jön a megfelelő lehetőség, csupa fül leszünk. De egyelőre nincs semmi új” – fogalmazott.

A hétvégén az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur is diplomatikusan nyilatkozott az Andrettivel kapcsolatos híresztelésekről. „Semmit sem mondhatok, mert őszintén, ez kívül van az én paramétereimen. Én ügyvezető vagyok és csapatfőnök, szóval az ilyen jellegű tárgyalásokat nem velem, hanem a részvényesekkel folytatnák. Annyi pletyka van, és annyi hasonló találgatás, hogy ezt a kérdést a cég részvényeseinek kellene feltenni” – jegyezte meg.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak