Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton nem is érti, mitől javult ennyit a Mercedes

Hamilton nem is érti, mitől javult ennyit a Mercedes

Racing News 365, Sky Sports
Miközben a Red Bullt aggasztja a Mercedes erősödő formája, Lewis Hamilton nem is érti, mitől javultak fel, és magabiztosan tekint a bajnoki folytatásra.

Max Verstappen került hatpontos előnybe a Török Nagydíjon az egyéni bajnokságban, mégis a Red Bull hagyta el nyugtalanabbul Isztambult. A csapat rámutatott, a Mercedes egyre nagyobb előnybe kerül velük szemben motorfronton, és nem igazán tudják a magyarázatát. A holland figyelmeztette is őket: ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért, muszáj lesz fejlődniük a folytatásra.

Miközben a Red Bull úgy véli, a Mercedes javulásának hátterében egy motortrükk állhat, az is nyilvánvalónak tűnik, hogy a csillagosok az év utolsó harmadára meg tudták zabolázni a bizonyos hétvégéken nehezen betörhető W12-esüket. Az utóbbi időben nem tart nekik olyan sokáig megtalálni a megfelelő beállításokat, jó alapokról vágnak neki a nagydíjaknak, és többet is tudnak kihozni a csomagjukból.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Lewis Hamilton Isztambul előtt még azt ecsetelte, hogy idén nem fejleszthette úgy az ízlésének megfelelően az autóját, ahogyan szerette volna, mivel csapata már korán a 2022-es felkészülésre helyezte a hangsúlyt. A Red Bull-lal szembeni lépéselőnyüket a vasárnapi verseny után ennek tükrében kicsit meglepőnek is vélte.

„Nem igazán csináltunk semmit az autónkkal mostanában, ezért nem igazán tudom, miért tűnünk hirtelen egy kicsit gyorsabbnak. Talán csak volt két-három pálya, ami jobban feküdt az autónknak. De igen, el kell ismernem, hogy az autó az utóbbi időben nagyon jó”

– nyilatkozta a címvédő.

Ennek ellenére a hétvégén a motorcserés büntetése és ötödik helye után Hamilton újra visszacsúszott a második helyre a bajnokságban. A hátránya jelenleg 6 pont, ám ez különösebben nem aggasztja. Még úgy sem, hogy a mostani versenyében talán több volt ennél, és a taktikázásukkal pontokat vesztettek. „Talán több pontot szereztem volna, ha kint maradok, de végső soron nem kockáztattunk. A tizenegyedik helyről rajtoltam, és így is sok pontot szereztünk. Emellett most már van egy új motorom. Szóval nem nagy a veszteség. Ha Oroszországhoz viszonyítunk, ahol Max hét pontot vesztett a motorcseréje után, míg én most nyolcat, nagyon hasonló a két helyzet” – állapította meg.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Toto Wolff csapatfőnök ugyanerre hívta fel a figyelmet.

„Mindig van egy abszolút és egy relatív nézőpont. A relatív alapján elmondható, hogy a legutóbbi versenyen a Red Bull nagyon örült annak, hogy csak hét pontot veszített velünk szemben. Mi most nyolcat vesztettünk, szóval ez nem a világvége. Az abszolút nézőpontból viszont elmondható, három-négy-öt ponttal többet is szerezhettünk volna. De összességében ez rendben van. A bajnokság teljesen nyitott.”

Hamilton azért hozzátette, több pontot már nem veszíthetnek a hátralévő hat versenyen. A folytatás kapcsán bizakodó. „Ezen a hétvégén nagyon jó volt az autó, és mostantól a hátralévő versenyekre fókuszálunk. Ha olyan jól tudunk teljesíteni, mint most, akkor pár jó hétvége vár a csapatra” – vélekedett a hétszeres bajnok.

A következőt Austinban rendezik. Wolff szerint egy nekik kedvező pályán. „Szerintem rendben leszünk. De sosem tudhatod. Annyira szoros idén az autók és a versenyzők között. Jó móka lesz” – tekintett előre a csapatfőnök.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak