Musorujsag
Élő Eredmények

Legalább két futamot még kihagy a Ferrari csapatfőnöke

Legalább két futamot még kihagy a Ferrari csapatfőnöke

RacingNews365
A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto kihagyta a Török Nagydíjat, és a folytatásban két további versenyhétvégétől is távol marad, hogy az istálló olaszországi központjában felügyelje a 2022-es előkészületeket.

A vörösök már a szezon elején eldöntötték, hogy csapatvezetőjük az évad utolsó harmadában több alkalommal is a gyárban marad, hogy onnan felügyelje a követkő szezonra való készülődést, ami már hosszú hónapok óta prioritást élvez a Ferrari számára. Ezen okból kifolyólag Mattia Binotto a legutóbbi Török Nagydíj helyszínén sem volt jelen.

Ezek az előkészületek pedig a Ferrari elmondása szerint jelenleg kritikus szakaszban vannak, szóval a folytatásban is lesznek hétvégék, melyeken a csapatvezető nem utazik el a versenyalakulattal az éppen aktuális hétvége helyszínére.

„Ez volt az egyik olyan verseny, melynek esetében célul volt kitűzve, hogy hazatérek” – nyilatkozta a hétvége kapcsán a csapatvezető. „A naptár rengeteget változott az év során, így értelemszerűen a terveim is változtak, de a török volt az egyik hétvége, melyre ezt terveztük. Legalább két futamot még kihagyok az év végéig. Most Mexikót és Brazíliát tervezem. De majd meglátjuk.”

Mattia Binotto (Fotó: Ferrari) Mattia Binotto (Fotó: Ferrari)

„Mexikó és Brazília is tengerentúli futam, nagyon hosszú az utazás, míg itthon rengeteg a tennivaló. Nagyon sok a tennivaló. Egy egész csapatot kell irányítani, legyen szó a karosszéria, vagy a motorrészlegről. Egy komplett szervezetről beszélünk. Kritikus fázisban vagyunk a 2022-es fejlesztéseket tekintve, hiszen egyre közelebb kerülünk az új évadhoz” – folytatta.

„Boldog vagyok, hogy a főhadiszálláson lehetek. Abból kiindulva, ahogyan a hétvégéket menedzselem, csütörtökön és pénteken biztos, hogy jobban tudok az itteni munkára koncentrálni. A szombat és a vasárnap pedig teljes mértékben a hétvégének van szentelve” – emelte ki.

Binotto távollétében a sportigazgató, Laurent Mekies vette át a Ferrari irányítását a hétvégén, a csapatfőnök pedig elégedett volt kollégája munkájával. „Természetesen hiányzik a paddock, az ottani hálózatok, de Laurent remek munkát végzett, elégedett vagyok azzal, ahogyan a csapatot irányítja akkor, amikor én nem tudok ott lenni. Egyébként is azt mondták, rázós volt a repülőút Isztambulba, szóval örülök, hogy kihagyhattam” – jegyezte meg humorosan.

Laurent Mekies (Fotó: XPB)
Borítókép: Mattia Binotto (Fotó: Ferrari)

További tartalmak